Annons

Läckan är vid Sjöviksvägen i höjd med idrottsplatsen. Om komplikationer uppstår under reparationsarbetet kan vattnet hållas avstängt längre än klockan 16:00, skriver Mullsjö kommun på sin hemsida.

Berörda fastigheter ska ha informerats om arbetet. Den som inte i förväg har haft möjlighet att fylla upp behållare med vatten, ska kunna hämta dricksvatten vid pumpstationen mellan Stråkenvägen 5 och 7. Kranen sitter på väggen som vetter mot biblioteket.

Kan vara grumligt vatten

Du behöver själv ta med behållare att fylla vattnet i. Kranen kommer att vara öppen under tiden som underhållsarbetet pågår.

Mullsjö kommun skriver att vattnet kan vara grumligt när det kopplas på igen och att det finns mycket luft i ledningarna. Partiklarna och eventuell missfärgning bedöms dock vara ofarliga.

För att få rent och klart vatten igen ska man öppna den vattenkran som sitter närmast vattenmätaren. Man ska spola till dess att vattnet är ofärgat, vilket kan ta flera minuter. Helst uppmanas man ta bort silen som sitter i kranen för att undvika att partiklar fastnar i den.

Annons

Kan låta en del

När det sedan kommer klart och ofärgat vatten ur kranen kan övriga kranar i huset användas som vanligt.

”Genom att först spola i den kran som sitter närmast vattenmätaren undviker du att få in grumligt vatten i resten av dina ledningar. Grumligt eller missfärgat vatten kan komma tillbaka under den närmsta tiden. Det är inget farligt och då ska du spola kranarna igen. Räkna med att det kommer att låta en del innan all luft kommit ut”, står det på Mullsjö kommuns hemsida.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app