Polisen kontaktades vid halv två-tiden på torsdagen av en kvinna som utsatts för en grov stöld. Kvinnan som är i 90-årsåldern bor på Norra Strandgatan. Vid tio-tiden på förmiddagen blev hon kontaktad av en man via telefon som sade att han behövde komma och kontrollera hennes vitvaror. En kvart senare knackade en man på dörren och kvinnan, som förväntade sig besök, släppte in honom. Mannen gick in i köket och kontrollerade kvinnans kyl en stund och lämnade sedan bostaden.

En stund senare upptäckte kvinnan att hon saknade smycken till ett okänt värde. Polisen misstänker nu att samtidigt som mannen befann sig i köket tillsammans med kvinnan så kom det in ytterligare en person i lägenheten och stal kvinnans smycken.

Söker vittnen

Polis har varit på plats hos kvinnan, som inte är fysiskt skadad, och pratat med henne om händelsen. Hon tas nu omhand av anhöriga. En utredning gällande grov stöld är påbörjad. Polisen är angelägen att komma i kontakt med personer som har sett mannen, fått påringningar eller besök.

Annons

Den man som kom in till kvinnan var välklädd i mörkblå rock, ca 175 cm lång och smal.

Samtidigt uppmanar polisen personer som får oväntade samtal där man meddelar att man ska utföra olika arbeten att kontrollera den uppgiften mot den organisation som personen uppger sig komma ifrån.