Annons

Kidsvolleyfestivalen är en av Sveriges största cuper för kidsvolley och precis som tidigare spelades matcherna med högt tempo. Totalt blev det 173 matcher under dagen. Det fanns fyra olika nivåer och barnen var mellan fem och elva år gamla.

Stämningen var hög när det drog ihop sig för uppvärmning. Uppvärmningen leddes av Salome Alnevik från kidsvolley. Sedan drog matcherna igång.

– Kidsvolleyn drog igång för drygt fem år sedan då vi kände ett behov av att ha något för de yngre barnen. Tidigare kunde barnen som tidigast börja träna när de var tio år. Nu kör vi så kallad boll-i-bompaträning för barn som är fem-sex år, berättar Jens Ottosson, tävlingsansvarig på kidsvolleyfestivalen.

Utvecklas tidigt

Han märker en stor utveckling bland barnen sedan de kunde börja med volleyboll i en tidigare ålder.

– Det de lär sig när de är sex-sju år har de stor nytta av sedan. De lär sig rörelsemönstret och vi ser att de som i dag är tolv år är oerhört duktiga, säger Jens Ottosson.

Annons

Både Habo och Linköping deltog med var sitt boll-i-bompalag. Boll-i-bompa riktar sig till barn mellan tre och fem år och et var femåringarna som fick möjlighet att delta i helgens turnering.

Under kidsvolleyn spelade barnen på planer som var stora som en badmintonplan. Fokus låg snarare på att ha roligt än att vinna.

”Trevligt arrangemang”

En av de yngsta barnen som deltog var Ebba Lindman, snart fem år. Pappa Mattias Carlsson, farmor Maj-Louise Carlsson och lillebror Nils Lindman, två år, satt i publiken och hejade.

– Ebba har spelat i två säsonger nu i boll-i-bompa, men det är första gången hon spelar match. Hon tyckte att det var häftigt att få ta på sig matchstället, berättar Mattias Carlsson.

Minst lika roligt tyckte femåringen att det var att kolla in de andra, äldre spelarna.

– Kidsvolleyn är ett trevligt arrangemang. Ebbas mamma spelade också volleyboll tidigare, berättar Mattias Carlsson.

– Det är en fin organisation här i Habo Wolley och ledarna är så duktiga, berömde Maj-Louise Carlsson.

Efter turneringen delades medaljer ut till alla barn, då alla barn ansågs vara vinnare under dagen. Lagen hade valt sin egen låt att marschera fram till under prisutdelningen.