Annons

Antalet resenärer som valde att resa mellan Jönköping och Stockholm har hittills i år ökat stadigt och trenden ser ut att hålla i sig. Hittills i år har mer än 25 000 resenärer flugit med Nextjet på linjen att jämföra med 22 650 för samma period föregående år.

Annons

Nextjet har trafikerat sträckan Jönköping-Arlanda sedan 2012. Under vintern 2015 gjordes en stor satsning där antalet turer utökades till nuvarande 46 turer per vecka. Marknaden tog emot satsningen väldigt väl och under ett och ett halvt år har produkten finslipats vad gäller tider och turer efter feedback från resenärer. Det skriver Nextjet i ett pressmeddelande.

Effekterna av detta syns nu tydligt då statistiken för årets första tio månader visar en tillväxt på tio procent.

"Flyget oslagbart"

– Vi kan snabbt konstatera att produkten landat väl. Det är väldigt glädjande att se att antalet resenärer ökar att fler ser fördelarna med att flyga. Nu när snön och det dåliga väglaget är ett faktum brukar dessutom fler välja flyget varför vi hoppas på en än större ökning årets sista månader, säger Henning Lindberg, försäljnings- och marknadschef på Nextjet, i en kommentar.

– Trots Jönköpings fantastiska läge i Sverige så finns det många som har behov av att snabbt och säkert komma till och från Stockholm. Då är flyget oslagbart. Nextjet har verkligen satsat på Jönköping och jag är glad å både resenärernas och Nextjets vägnar att utvecklingen är så fin, säger Sten Norinder, vd och flygplatschef vid Jönköping Airport.