Annons

Lördag 12 november går Jönköpings Fotbollsgala av stapeln, och precis som i fjol äger den rum i Campus Arena. Kvällen kommer erbjuda kända konferencierer, livemusik, trerätters middag och självklart prisutdelning till kommunens mest betydelsefulla inom fotbollen.

– Det blev stor succé förra året. Det gick väldigt bra, så det var självklart att fortsätta och arrangera en ny gala. Fotbollen är stor i Jönköping, och det är givet att hylla fotbollen i år igen, säger Evelina Hjalmarsson, projektledare på FC Gruppen som arrangerar galan tillsammans med Hallpressen.

– Syftet är att öka det allmänna intresset för fotboll samt uppmärksamma den stora bredd och sociala betydelse fotbollen har i Jönköpings kommun. Det här är en gala för alla klubbar, inte minst eftersom det läggs ner många timmar i det tysta.

Kända tv-profiler

Annons

Årets konferencierer är två kända tv-sportprofiler. Det handlar om Karin Frick, numera på Discovery Networks där bland annat Kanal 5 ingår, och Viasats Claes Andersson.

Karin Frick är uppväxt i Hovslätt utanför Jönköping. Hon har varit sportintresserad seden ungdomsåren och utövade själv flera sporter och är i dag ett känt ansikte inom Idrottssverige. Även Claes Andersson är född och uppvuxen i Jönköping och är i dag en profil för Viasat och van kommentator inom fotboll och ishockey.

– Det är två bra konferencierer som jag tror kommer göra ett riktigt bra jobb. Sedan har vi väldigt bra underhållning, så jag tror att det kommer bli en riktigt bra kväll, säger Hjalmarsson.

Olika priser

Det kommer att delas ut en rad priser till spelare och ledare i Jönköpingsområdet. Kvällen kommer bland annat ge svar på vem som är årets spelare på herr- och damsidan, årets tränare och årets eldsjäl. Den musikaliska underhållningen står Mia Isakssons orkester för.

– Vi blandar gala och underhållning och fotboll, konstaterar Evelina Hjalmarsson.

Fotnot: Galan startar klockan 18.00 och den kommer att livesändas på Jnytt.