Annons

Jönköpings Södra har haft en tuff säsong hittills. Laget parkerar på en 13:e plats i tabellen och har endast två poäng ner till Värnamo på den ena nedflyttningsplatsen. När laget i morgon återigen samlas kommer fyra nya spelare finnas på plats. Bland dem finns amerikanen Michael Nanchoff, som i år har spelat åtta minuter i Major League Soccer, den högsta division inom den nordamerikanska fotbollen. Amerikanen kommer enligt Gren bara vara i J-Södra fram till sista november på ett lån.
– Det är bara ett lån det gäller, men vi får se i framtiden var det leder.

Tre provspelare
De andra nya spelarna som kommer vara med på onsdagens träning är Viktor Nilsson, Mjällby, Erido Poli, Huddinge och Zach Carroll, collegefotboll i USA.
– Viktor vet jag en hel del om, jag känner till honom från hans tid i Elfsborg. Han är en bra kantspelare, säger Gren och fortsätter:
– Erido har jag själv inte tittat på, men jag har haft personer från Södra som har tittat på honom. Han är en typisk nummer nio.
– Zach är en mittback som vi framför allt vill titta på för framtiden. Han har ett kontrakt och kommer troligtvis inte nu till sommaren. Honom är vi intresserade av till framtiden, säger Gren.
Men Gren betonar även att spelarna måste tillföra något till laget nu direkt om man ska värva dem.
– De måste hjälpa oss nu. Vi tar inte in någon som inte är bättre än någon vi redan har.

Kangaskolkka i Holland
Gren bekräftar även att anfallaren Aleksei Kangaskolkka för tillfället befinner sig i Holland för att provträna med Eredivisie-klubben Heracles.
- Han tränar med dem nu och sen får vi se vart det leder. I helgen kommer vi få klarhet i hela situationen och prata med Aleksei om det.
- Vi måste även få ihop det budgetmässigt, konstaterar Gren.
En annan spelare som kommer förstärka J-Södra under den andra halvan av säsongen är den för detta målvakten Mikael Axelsson. Han har inte spelat fotboll sedan han lämnade Norrby 2011.
- Axelsson har varit med nu ett tag och kommer även vara med i framtiden. Han är registrerad hos oss utifall det händer något med de andra målvakterna, säger Mats Gren.

Jozo Glavas