På fredagsmiddagen stod närmare 100 bilar uppradade för beskådning på Hovrättstorget i Jönköping. De är med på bilträffen American Power Tour som åker Vättern runt i samlad trupp i ett lugnt tempo.
Touren startade i Motala och avslutas i Askersund på lördagskvällen efter ett nattstopp i Karlsborg. Den genomförs för tredje gången, och har bara blivit större och större.


Rikard Göransson i arrangerande Muscle Gear Car Club åker Vättern runt med sin Camara från 1970.

"Intresset har stegrats rejält"
- Intresset har stegrats rejält. Första året var det 50 bilar, i fjol hade vi 70 och i år är det uppe i 100, säger Rikard Göransson i arrangerande Muscle Gear Car Club.
- Det beror på att det är ett bra genomfört event, men framför allt att folk får köra med sin bil tillsammans med andra. Det blir som en form av samhörighet.


Janne Strandberg visar upp sin Corvette C6 från 2005.

Har haft nio Corvette
Janne Strandberg från Axvall är med i konvojen med sin Corvette C6 från 2005.
- Jag har hållit på med bilar i 35 år och det är min nionde Corvette. Det är den amerikanska sportbilen nummer ett, menar Strandberg, som tycker att American Power Tour är ett bar initiativ.
- Det är ett jättebra och trevligt arrangemang, och det är roligt att åka med likasinnade.


Arles Perlé med sin AMC Javelin från 1971.

"En guldgrej för mig"
Arles Perlé från Motala visar upp sin AMC Javelin från 1971. Arles har gjort en kopia av de AMC Javelin som körde i Trans-Am Series i början av 1970-talet.
- Jag är intresserad av udda bilar, så det här är en guldgrej för mig. Jag tycker om äldre, amerikanska bilar i tuffa former, förklarar han.