Det var vid klockan nio på lördagsmorgonen som polisen fick samtal från en adress i Norrahammar där man hittat elva stycken nio millimeters kulor utanför huset. Några timmar senare åkte polisen dit och hämtade ammunitionen.

– Jag ville att polisen skulle söka vidare i en häck vid huset så att det inte fanns fler som barnen skulle kunna hitta, men det gjordes inte. De sa att det skulle mycket till innan ett barn skulle kunna skada sig på dessa, berättar mannen.

Åsa Willsund, polisens presstalesperson, bekräftar att polisen varit på adressen och hämtat ammunitionen.

Mannen som hittade ammunitionen lämnade över detta till polisen.
Foto: Privat

– Det framgår inte om det var skarp, oanvänd ammunition eller bara tomhylsor. Jag vet att polisen varit där och tagit med sig ammunitionen. Jag kan inte se att det gjorts någon polisanmälan om vapenbrott och det skulle det gjorts om det varit skarp ammunition, säger Åsa Willsund.

Annons

Men oavsett om det var skarp ammunition eller tomhylsor, är det inte konstigt att man hittar sådana saker utanför sitt hus?

– Ja, det är så klart konstigt. Detta ska ju inte ligga där.

Kan det vara någon form av hot riktat mot den boende på adressen?

– Vad jag kan se framgår det inget om att det skulle finnas något hot. Jag vet inte så mycket om detta heller och det står inte så mycket i de anteckningarna som jag fått fram.

Så om det inte finns någon polisanmälan är det inget som polisen går vidare med?

– Jag känner inte till att det är något som man ska gå vidare med, nej.

Enligt uppgifter till Jnytt ska det bara ha funnits patroner utslängda utanför ett specifikt hus i Norrahammar.

Polisen kan inte uttala sig om det är skarp ammunition eller inte.
Foto: Privat