Musikalen hade premiär den 26 december och sedan dess har det gjorts nedslag på olika platser i landet.

”Snövit – the Musical”

I rollerna syns förutom Amy Deasismont Nanne Grönvall, som har rollen som den elaka drottnin..

”Snövit – the Musical”

I rollerna syns förutom Amy Deasismont Nanne Grönvall, som har rollen som den elaka drottningen, Erik Segerstad, som har rollen som prinsen, och Jakob Stadell, som spelar den svekfulla och fega Härolden.

Musikalen riktar sig till åldersgruppen tre till 100 år.

– Vi åker runt under fem helger och uppträder i tre olika städer per helg. Jag var hemma och firade jul och sedan åkte jag upp till Stockholm på juldagen. Därefter har det varit intensivt och vi har uppträtt varje dag förutom nyårsafton och nyårsdagen, berättar Amy Deasismont.

Träffar kompisar

Att musikalen snart kommer till Jönköping tycker hon är särskilt roligt.

– Jag är ju uppvuxen i Jönköping och flyttade till Stockholm bara för lite mer än två år sedan. Därför är det jätteroligt att få komma till Jönköping i jobbet. Då kan jag ju passa på att träffa kompisar och syskon och folk som jag känner kan komma och se mig uppträda, säger Amy Deasismont.

Hon berättar att ”Snövit” hittills gått jättebra och att hon tycker att det är roligt att få stå på scen.

Annons

Du är ju både popartist, skådespelerska, programledare och nu musikalartist. Vad tycker du bäst om att göra?

– Oj, vad svårt! Allt är ju roligt på olika sätt och i olika perioder. Jag skulle inte vilja välja bort någonting. Musiken har jag ju alltid älskat, men på senare tid har jag även upptäckt skådespeleriet. Det är något som jag verkligen vill satsa på, säger Amy Deasismont.

Betydde mycket

Det var när hon spelade in filmen ”Min lilla syster” som hon insåg hur roligt det är med skådespeleriet.

– Jag har alltid gillat att titta på film och varit nyfiken på yrket och hur man gör. Efter ”Min lilla syster” tycker jag att jag har utvecklats otroligt mycket och det betydde väldigt mycket för mig. Jag gillar att få jobba med känslor, säger Amy Deasismont.

Att sedan få rollen som Snövit i ”Snövit – the Musical” tycker hon är jätteroligt.

– Min relation till Snövit är Disneyversionen av sagan som jag sett när jag var liten. Men det är ju en gammal saga och jag gillar det här nyskrivna manuset med nyskrivna låtar som har gjorts till musikalen. Det är en stor ensemble och man har jobbat mer med karaktärerna jämfört med Disneyvarianten av Snövit.

Musikalen beskrivs som en känslomässig berg- och dalbana där sorg, skratt, dramatik och show glaseras med discokänsla.