Annons

Hemmalaget IFK Norrköping har fått upp ångan rejält i årets allsvenska, samtidigt kom Jönköpings Södra till Östgötaporten med två raka segrar i bagaget.

Och det var hemmalaget som tog kommandot på konstgräset i Norrköping. Anförda av matchens gigant Niclas Eliasson tog man kommandot från start, i alla fall när det kom till bollinnehav. För trots att hemmalaget Norrköping hade mest boll skapade man inte speciellt många farliga chanser.

– Första halvlek, visst de har mycket boll men vi ligger rätt i positioner, sen fick de in 1-0 där vi borde stängt till dem lite tidigare så de inte fick in bollen, sa André Calisir om den första halvleken som såg ut att sluta mållös, men där hemmalaget precis i slutskedet fick in matchens första mål.

I den andra halvlek lyfte J-Södra fram sina positioner, men det var ändå hemmalaget som gjorde målen. och det var Niclas Eliasson som låg bakom det mesta av det bästa och han var också nära att själv få göra ett mål. Men Anton Cajtofts vänstra stolpe räddade J-Södra undan ett mål ytterligare.

Annons

– De är duktiga, de gör det bra. De är starka, det är små detaljer. 3-0, det är inte riktigt så det känns. Men det är ett duktigt lag så man får inte ge dem de procenten.

"Måste vara lugnare"

Tränaren Jimmy Thelin var efter matchen inne på samma linje som André Calisir.

– Prestationen är bra, det är lätt att bli blind för att det blir 3-0. Vi är med i matchen, de gör ett omställningsmål i 44:e. Vi flyttade fram positionerna i andra och fram till 2–0 var vi med i matchen. Det är en skicklig motståndare. De utnyttjade de chanser de fick. Efter 2-0 kom vi ur balans, och det var på väg att rinna iväg.

Hur viktigt var det att det inte rann iväg?

– Det är alltid viktigt och bra att vi har en karaktär i laget att vi inte tillåter det. Vi är inte färdiga, vi kan utvecklas som lag.

Vad behöver bli bättre?

– Vi måste vara lite lugnare när vi väl kom förbi deras press. Vi hade 4-4-lägen, där kan vi vara lite lugnare.

Du gjorde fyra byten jämfört med senaste matchen, hur tänkte du där?

– Spelarna har olika egenskaper som passar olika mot olika motståndare. Sen är det tätt matchande nu också, sa Thelin.

– Man får ta nya tag, glömma det här och kolla igenom vad man gjorde bra och vad man gjorde mindre bra, sen får vi komma igen på måndag mot Sirius, sa André Calisir.