Annons

Mariebo IK har tappat en rad spelare under hösten, däribland flera offensivt viktiga pjäser. Men de har även förstärkt, bland annat med med Husqvarnas anfallare Johanna Georgsson. Nu står det dessutom klart att Rahwa Mehari återvänder klubben.

"Rätt oberäknelig"

Anfallaren tryckte in nio bollar i division 1 under 2017 innan hon missade förra säsongen då hon blev mamma. Christian Blick och Mariebo ser henne som ett välkommet tillskott.

– Hon bidrar med kreativitet och är rätt oberäknelig. Hon är svår att läsa och duktig på att hugga på saker i anfallsspelet. Hon hittar ofta ytor och passningar som så många andra kanske inte gör, plus att hon har rutin, säger Blick.

– Det är en bra spelare att få in nu när vi har tappat lite spelare, fortsätter han.

Mariebo spelar sin första träningsmatch om ett par veckor och ska även på träningsläger på Öland innan säsongen drar igång. Christian Blick säger att det inte är helt lätt att hitta nya spelare vid den här tiden på året, men berättar att de letar efter en ny målvakt innan truppen är klar.

Annons

– Där är vi inte helt klara, men överlag tycker jag truppen ser bra upp. Vi har fått upp några yngre tjejer och de rutinerade spelarna ser otroligt taggade ut. Sen får vi se hur det blir när matcherna drar igång, vi har ny tränare igen och Rickard ska få tid att bygga laget, säger Christian Blick.