Annons

Det var strax innan klockan åtta på onsdagsmorgonen som polisen larmades till Råslättsskolan med anledning av ett knivdåd. Två elever skadades lindrigt.

Pojken som misstänks ha utfört knivattacken kunde gripas kort därefter och misstänks nu för försök till mord.

– Jag var på min dotters skola när jag fick samtal om vad som hade hänt. När jag fick veta att det var en släkting till mig som hade blivit skadad brast det och jag åkte direkt upp till akuten på Ryhov. Där låg han på en säng med folk omkring sig som mätte, fotade och dokumenterade såren, berättar släktingen.

Sticksår på bröst och lår

Enligt uppgifter från släktingen ska den ena eleven ha fått ett sticksår över bröstet och ett skärsår i pekfingret i samband med att han skulle försvarade sig. Den andra eleven ska ha fått ett sticksår i låret.

Annons

Båda offren kunde under onsdagen lämna sjukhuset efter att ha fått sina skador omsedda. I dag är åtminstone en av de drabbade eleverna hemma från skolan.

– Han ligger hemma i sin säng. Han mår bra efter omständigheterna, men han är väldigt tystlåten. När jag pratade med honom igår sa han att han inte kände någon smärta.

”Känns ofattbart”

Det är fortfarande oklart vad som utlöste bråket, men enligt vad det ena offret har berättat för sin släkting så ska det ha handlat om oprovocerat våld vid det aktuella tillfället.

– Jag är bara tacksam över att det gick så bra som det gjorde. Men samtidigt känns det ofattbart att det kunde hända. Varje gång jag ska återberätta vad som hänt känns det som att jag överdriver eftersom att det låter så obegripligt. Men det här är ingen överdrift, det här har faktiskt hänt.

Hur känns det att lämna barnen på skolan efter det här?

– Det känns inte jättetryggt. Min stora dotter går själv till skolan nu och ju mer jag tänker på det desto jobbigare känns det.

Läs mer:

Varnade i video innan knivdådet

Knivattack utreds som mordförsök

Polisen: ”Har kontroll på läget”

Knivdådet: ”Pojken bar mask”

Prästen om dådet: "Oroar många"

”Personalen skakad efter skolattacken”