IFK Motala tog emot Jönköping Bandy på XL Bygg Arena under lördagseftermiddagen. Trots slutresultatet 0-0, saknade matchen verkligen inte målchanser. Inte ens varsin straff kunde ändra på resultatet. Även fast väderförhållandet var perfekt för att genomföra matchen, hade isen stora brister, vilket var någonting som påverkade spelet. 
— Isen var bra i inledningen av matchen, men sen blev den bara sämre och sämre. Bollarna studsade och den fick stora sprickor lite här och var. Spolningen under pausvilan gjorde den nästan sämre och det märktes under spelets gång att isen inte var som den skulle, förklarade Kent Henriksson. 

Fakta

Bandy, AllsvenskanIFK Motala - Jönköping Bandy 0-0Publik: 370, XL Bygg Arena, Motala. 

Fakta

Bandy, AllsvenskanIFK Motala - Jönköping Bandy 0-0Publik: 370, XL Bygg Arena, Motala. 

”Skapade många chanser”
— Vi gick ut bra i första halvlek och spelade riktigt bra, där vi skapade många bra målchanser. Motalas målvakt (Jussi Aahltonen) var duktig och vi fick inte hål på honom. I andra halvlek vågade vi inte chansa riktigt, vilket innebar många felpass och mycket bolltapp. Det gynnade varken oss eller Motala att isen var som den var. 

Hur ser du på slutresultatet?
— Det är inte så vanligt med 0-0 i en bandymatch, haha. Det har aldrig hänt innan i mitt bandyliv i alla fall. 

Vad blir viktigt i nästa match?
— Vi måste försöka hitta rätt läge att spela bollen vidare och vara lite kallare. Jag saknade lite skärpa idag och hade den funnits där tror jag vi hade gjort ett mål eller två, avslutade Kent Henriksson.