Annons

Totalt har Akademibokhandeln tre butiker i Jönköping. Två av dem ligger i centrum och nu har man valt att stänga ned butiken som ligger vid Hoppets torg. Tills dess pågår total utförsäljning av butiken.
– Vi kommer att stänga butiken preliminärt den 13 januari. Vi har ju numera tre butiker och för att sikta långsiktigt och lönsamt så väljer vi att stänga den här butiken, säger Veronica Hurtig, butikschef.

Foto: Frida Johansson
Foto: Frida Johansson
Foto: Frida Johansson

Annons


Sämre läge
Butikerna som blir kvar ligger på Östra Storgatan och A6 Center. Anledningen till att butiken vid Hoppets torg ska stänga är butikens läge.
– Butiken längre ned på gatan har ett bättre läge, det ligger bättre i anslutning till Atollen och alla andra butiker som har senare öppettider och öppet på helgerna. Den butiken har även nyare inredning. Men det är lite tråkigt såklart, den här butiken har legat här sedan 1960. Så det är många som handlat här ända sen de var små, säger Veronica Hurtig.


Dyrt att flytta varor
Trots att butiken längre ned på Östra Storgatan kommer att leva kvar har man valt att ha utförsäljning i stället för att flytta varorna.
– Vi pratade om hur vi skulle göra, men det skulle helt enkelt kosta för mycket att flytta varorna. Det blir bättre med utförsäljning och dessutom är det ju så otroligt kul att göra alla kunder glada, säger Veronica Hurtig.


”Roligt att bläddra”
Christer Norlin har letat sig till Akademibokhandeln speciellt för utförsäljningen, men han berättar att han uppskattar att handla i butiker trots att man kan beställa på nätet.
– Jag tycker att det är roligt att bläddra lite i böckerna, speciellt om de handlar om konst och sånt. Vet jag specifikt vad jag vill ha händer det att jag beställer på nätet, säger han.


”Ingen krisbransch”
Även fast många väljer att handla på nätet menar Veronica Hurtig att butikerna är lönsamma.
– Butikerna i Jönköping går bra, näthandeln går också bra. Böcker är ju alltid aktuellt, speciellt nu vid jul och över vintern så har det varit ett stort uppsving. Det pratas mycket om att bokbranschen är krisbransch, men det tycker jag inte att den är, säger hon.

A6