Annons

De femåriga tvillingarna Matya och Manya Helal var två av besökarna på biblioteket. Efter att ha varit på familjesöndagen en gång tidigare ville de gärna gå dit igen.

De lockades genast till ansiktsmålningen, där de kunde välja mellan olika bilder som visade olika typer av sminkningar.

Matya Helal bestämde sig genast för att hon ville bli clown, medan tvillingsystern ville bli något vampyrliknande. Pappa Sulaiman Helal och Israa Musawi hjälpte till att måla flickorna och de fnissade förtjusta när de fick se hur de såg ut efteråt.

– Det är roligt, tycker de.

Påskpyssel arrangerades

Annons

Lite längre in i lokalen satt några andra barn och pysslade. Då det inte är långt kvar tills det är påsk var det främst påskpyssel som gjordes.

Åttaåriga Dilma Gorgis var för familjesöndagen för andra gången och stod lutad över skålen med pärlor, ögon och andra små figurer och försökte hitta det hon sökte.

– Jag gillar att pyssla, berättade hon och hennes mamma intygade att dottern längtat till biblioteket sedan hon var på familjesöndagen förra gången.

Zeinad Musawi, en av arrangörerna, berättar att familjesöndagarna inte riktar sig till någon särskild ålder utan att alla är välkomna.

– Det brukar bli en gång i månaden, ibland kan det bli två gånger, och det riktar sig främst till barn. I dag gör vi lite kycklingar, berättar hon och nickar mot pysslet.

Musikteater och lek

Under dagen blev det även musikteater och musiklekar för barnen med orkestern ”Orkester Pop”, bestående av Mija Folkesson och David Shutrick. Just musikteatern, som var ett samarrangemang med ABF, riktade sig till barn mellan fyra och nio år. Orkestern sjöng Bolibompahits om att tävla, jämföra sig och hur man är en bra vinnare och bra förlorare.

Tanken var att barnen skulle få dansa, busa och sjunga med.