Annons

2011 startade Anton sin Youtubekanal AnteeeWAlleY, en kanal där han filmade under tiden han spelade datorspelet Call of duty. Efter att han filmat spelade han in kommentarer på engelska, som han sedan lade till i efterhand. Ett fenomen som är populärt inom spelkulturen och i många fall kallas för att streama, när man gör det live.
- Jag hade andra "youtubers" som förebilder och ville testa själv. Jag körde på men fick bara tio prenumeranter på min kanal, vilket är ganska lite, säger Anton.
Det var uppenbart att Antons videos inte var så populära. Efter att ha pratat med en kompis som höll på med samma sak, fast på svenska, så bestämde sig Anton för att testa samma sak. Då small det till ordentligt.

22 000 följare
- Jag fick 4 000 prenumeranter på ett halvår, och snart var siffran uppe i 15 000, säger Anton.
Han blev senare kontaktad av Youtube-nätverket Splay, som samlar alla stora svenska Youtube-stjärnor på ett och samma ställe. Men då tvingades han skapa en ny kanal, på grund av att han inte uppfyllde vissa villkor. I samband med det fick han 7 000 nya prenumeranter på köpet och är nu uppe i 22 000 följare.
- Jag får mellan två till tre tusen kronor i månaden på att lägga upp filmer, men det är ju inte för pengarna som jag gör det, säger Anton.

Lokalkändis
Just nu går Anton tredje året på gymnasiet och jobbar extra på McDonalds. Ändå har han tid för sitt spelande och streamande.
- Jag är noga med att inte känna mig tvingad att göra en video. Det ska vara roligt och det är något jag gör på min fritid när jag är sugen, säger Anton. Som drömmer om att få flytta till Stockholm och delvis kunna leva på sitt spelande, tillsammans med sina två kompisar som har samma intresse.
- Det är så roligt när många känner igen mig, på Dreamhack kom det fram folk och ville ta bilder med mig. Yngre killar i skolan kommer till och med fram, det känns jättekul, säger Anton a.k.a AnteeeWAlleY.

Fakta

När man livestreamar spelar man ett spel samtidigt som man filmar sig själv och kommenterar sitt..

Fakta

När man livestreamar spelar man ett spel samtidigt som man filmar sig själv och kommenterar sitt spelande. Man kan också spela vid ett tillfälle och efteråt lägga till kommentarer som man sedan lägger upp på sin Youtube-kanal. Många som spelar E-sport ägnar sig åt livestreaming.