Annons

Tidigare i dag gick vi ut med nyheten om att stadsbussarna skulle börja visa tv-serier för resenärerna i ett försök att locka fler att ta bussen. Serier som nämndes var exempelvis ”Vänner” och ”Simpsons”.

Men nej, det var ju inte sant. Det var bara ett aprilskämt.

Några aprilskämt 2017

* Sveriges Radio Jönköping påstår att störningar i radion vid en viss tidpunkt beror på en k..

Några aprilskämt 2017

* Sveriges Radio Jönköping påstår att störningar i radion vid en viss tidpunkt beror på en kontakt med rymdvarelser... Men så hörs det plötsligt hur "varelsen" säger "april, april".

* Upsala Nya Tidning skriver att 405 invånare i länet slumpvis ska väljas ut till nakenmodeller.

* Gefle Dagblad skriver att skådespelaren Rolf Lassgård ska flytta till Gävle och ta med sig Folkteatern.

* Göteborgs-Posten skriver att en gammal spårvagn ska byggas om till en mobil förlossningsklinik i Göteborg.

* Sydsvenskan uppger att kallbadhus och bryggor ska bli hållplatser mellan Malmö och Helsingborg då 200 norska elfärjor ska avlasta trafiken på E6.

* Nerkes allehandas aprilskämt handlar om att försvaret tar över Örebro slott för att skapa IT-kompani när värnplikten återinförs.

* Barometern uppger att man för att locka fler deltidsbrandmän ger brandmännen en liten minibrandbil att förvara hemma under jouren.

Kanske har du hittat flera aprilskämt bland medierna i dag. Sveriges Radio Jönköping gick tidigare i dag ut med ett aprilskämt om att man vid en viss tidpunkt kunnat höra in rymdvarelser i radion runt om i landet och man låtsades intervjua en rymdforskare som kunde bekräfta detta. Läsarna uppmanades höra av sig och tillsist avslöjades skämtet.

Annons

Citykoll gick också ut med att Carola skulle göra en rockkonsert med Black Ingvars på Hovrättstorget, och en av låtarna ska ha varit ”Han har öppnat Juneporten”.

Att luras på första april har blivit en uppskattad tradition, och flera skämt i medierna är omtalade än i dag.

Bland aprilskämten som blivit en snackis kan bland annat nämnas Västerbotten-Kurirens aprilskämt 2010 som handlade om en man som samma dag lyckats komma med på tidningens familjesida som nybliven pappa till fyra bebisar med fyra olika mammor. Barnen uppgavs ha kommit till på en svensexa.

Förra året lurade Sveriges Radio Jönköping åhörarna att Lena Philipsson skulle bli landshövding och Svensk Damtidning försökte lura läsarna att prins Oscar även skulle döpas till Kent för att hedra sin pappas favoritband.

Hör gärna av dig och berätta om du blivit lurad i dag och vilket du tycker är det bästa aprilskämtet genom tiderna.