Annons

Under brounderhållet vid Röttlebron har det varit störningar i trafiken, men nu är bronskantbalkar, räcken och tätskikt utbytta. Arbetet har påverkat trafiken i norrgående riktning och under 2019 kommer samma arbete göras i södergående fil.

Men redan nu har nästa vägarbete på E4 norr om Jönköping inletts. Trafikverket meddelar på sin hemsida att det krävs bergförstärkningar vid olika vägar i länet, varav berget längs E4 norr om Vista Kulle är ett av bergen som behöver förstärkas. Det innebär att vägen och ett körfält kommer vara avstängt från vecka 41-50. Man räknar med att allt arbete mellan sträckan Jönköping-Gränna ska vara klart i mitten av december.

Annons

Arbetet kommer att äga rum på dagtid från klockan 06.00 på morgonen till 18.00 på eftermiddagen, sex dagar i veckan.

Anledningen till arbetet är att berg spricker på grund av temperaturskillnader under året och på grund av markrörelser. I sprickorna fryser vattnet och spränger då sakta bort delar av berget.

Sker löpande

– Arbetet är planerat och sker löpande, vartannat år förstärker vi berget och vartannat år undersöker vi berget, har Niclas Malm, projektledare på Trafikverket, sagt till Jnytt i en tidigare kommentar.

Bergdelar lossnar och nu ska Trafikverket plocka bort dessa och de ska även använda ett spett för att ta bort det lösa som ännu inte lossnat. Dessutom kommer vissa partier få ett nytt och säkrare nät som ska hindra vägen från nedfallande bitar av berget.

E4