Nästan samtliga av de nya stolarna på huvudläktaren är på plats.

Arbetet för att få Stadsparksvallen i allsvenskt skick pågår för fullt och förutom kommunens arbetare finns även frivilliga från J-Södras åldersgäng, Odensbergsgruppen, på plats för att skruva fast stolar.

Det blir grå, neutrala, plaststolar på nya Stadsparkvallen. Foto: Peter Wilsson
Bakom bortastå kommer det att byggas fler ingångar för de tillresta fansen. Foto: Peter Wilsson
Foto: Peter Wilsson
Foto: Peter Wilsson

– Det ser bra ut, det är mycket jobb på kort tid, säger Johan Karlsson från kommunen, och som är den som är ansvarig på arenan.

Annons

Karlsson berättar för Jnytt vad som kommer att ske. Förutom det mest synliga, de grå stolarna på huvudläktaren, kommer man att utvidga antalet ingångar till bortastå, från två till sex.

Dessutom håller man på att göra i ordning fler, och bättre, pressplatser.

Men den stora frågan när det gäller Stadsparksvallen är vad som kommer att ske med långsidan där det nu är ståplats. Kommunen har sagt sitt: ståplatserna blir kvar. J-Södra å andra sidan vill ha sittplats på hela den långsidan för att i stället bygga en ståplatsläktare på kortsidan som vetter ner mot Jönköping.

Johan Karlsson har inget nytt att säga om läget.

Men han ger ett lugnande besked, i nuläget ligger man bra till. Fiberkablar är nedgrävda, och när Jnytt är på plats pågår arbetet med att få upp kameror.

– Det känns som att vi kommer att hinna, som det ser ut nu ska det inte vara några dimmor för det, säger Johan Karlsson.