Annons

Det var under fredagseftermiddagen som Jönköpings-Posten avslöjade att Svenska fotbollförbundet har gett Jönköpings Södra dispens för att få spela fotboll på Stadsparksvallen under tre år. Under tiden ska man bygga en ny arena på Jordbrovallen.
Men när Jnytt når Raul Björk, ordförande i anläggningskommittén, säger att de uppgifterna inte stämmer.
– Vi har inte sett några beslut om nya arenan. Det förutsätter att det finns ett sådant beslut, annars finns det inget att ta ställning till.
Har ni fått in någon dispensansökan från J-Södra?
– Nej, inte mig veterligen, och jag borde veta, säger Raul Björk som dock poängterar att det just nu pågår en process beroende på i vilken division J-Södra spelar nästa säsong.
– För att ge dispens krävs att det finns dispens på ny arena eller ombyggd arena och en tidsplan och ekonomi, men det finns inte i nuläget.

Möte i veckan
Egentligen var tanken att det skulle vara en pressträff med kommunen och J-Södra redan i onsdags, men det sköts upp och mötet skulle ha hållits under fredagen. Men även det mötet sköts upp.
Det senaste som nått Jnytt är dock att parterna ska samla in till pressträff under nästa vecka.
På det mötet ska J-Södra kunna presentera konkreta siffror på vad som måste göras för att rusta upp Stadsparksvallen, och hur mycket det kommer att kosta.