Annons

En ny arena med intilliggande badhus vid Vägporten nära E4 på Rosenlundsområdet nära Elmia skulle innebära en stor förändring när det gäller landskapsbilden i området. Anders Jörgensson från Kommun Demokraterna ser en fördel med detta.

– De stora byggnaderna kan användas som en reklampelare mot E4, eftersom det handlar om byggnader som placeras längs med vägen. Arenan blir som ett skyltfönster mot E4. Byggnaderna dämpar dessutom buller, vilket gör att det går att bygga bostäder innanför. Det hade inte gått annars, säger Anders Jörgensson.

”Stora asfaltsytor"

I området ligger i dag industrier som han ser skulle kunna omvandlas till tomter för bostäder. Industrierna skulle i sin tur kunna flyttas, exempelvis till Hedenstorps industriområde som är under utveckling.

– De är ju inte världens enklaste sak att göra, men jag tror att det kan bli bra. En del verksamheter kan säkert flyttas och det skulle bli ungefär som på Maden. I dag finns stora ytor i området som inte används så mycket. Det handlar om stora asfaltsytor som man skulle kunna göra något med, menar Anders Jörgensson.

Annons

Frigörs ytor

Förutom bostäder ser han möjligheter som etablering av hotell, handel och liknande.

– I området har Länstrafiken verksamhet och vi vet redan nu att de kommer att flytta inom en tvåårsperiod. Då frigörs ytor där. Samtidigt har vi en transformatorstation som ska göras om och vi vet att det inte heller ligger så långt bort. Det skulle frigöra ytor på 6.000 kvadratmeter. Här blir det stora ytor över som kan användas för bostäder, handel och hotell. Kanske även Elmia skulle ha behov av utrymme här? säger Anders Jörgensson.

Relaterat: Här kan arenan och badet ligga