Annons

Nyförvärvet Dzenis Kozica gör sin första match i Jönköpings Södra när hans gamla klubb IFK Värnamo gästar Elmiahallen på lördagen. Foto: Peter Gustafsson
"Vi är i början av en process", säger tränaren Jimmy Thelin. Foto: Peter Gustafsson
Nyförvärvet Johan Gulliksen är inte återställd efter sin ljumskada och tränar på egen hand. Foto: Peter Gustafsson

J-Södra mötte visserligen Husqvarna FF före jul, men det är nu som träningsmatchandet drar igång på allvar för den allsvenska nykomlingen. Först ut är mötet med superettalaget IFK Värnamo.
– Vi har inte scoutat dem, så vi vet inte riktigt vad för motstånd som väntar. De har haft spelare både in och ut, så vi får se hur de ställer upp. Det är bra att få anpassa sig efter hur motståndarna agerar, säger Jimmy Thelin, som är förväntansfull inför matchen:
– Det är alltid inspirerande att spela match. Vi har stor lust att spela, så jag tror att det blir bra intensitet direkt. Det blir kul att testa olika idéer som vi har i vårt spel. Jag vill se att vi börjar hitta samarbeten och konstellationer i laget, vi fokuserar mycket på att hitta timing mellan spelarna.

"Början av en process"
Att det är första träningsmatchen för året kommer nog att märkas, tror Södratränaren.
– Vi är i början av en process, och det tar tid att utveckla vårt spel, men vi måste börja någonstans. Matcher är alltid ett bra verktyg att analysera hur långt vi har kommit, säger Thelin, som räknar med att göra många byten i matchen.
– Vi är inte fulltränade än, men vill ändå hålla ett högt tempo. Alla är inte redo för 90 minuter än, men jag planerar att göra många raka byten så att det inte blir för sönderryckt.
Att J-Södra numera är ett allsvenskt lag gör att träningsupplägget har förändrats och anpassats.
– Vi har självklart identifierat grejer som vi måste utveckla när det gäller beslut och kvalitet. Det handlar bland annat om hastigheten i besluten, när, hur och bad jag gör i alla moment, och kvaliteten på målchanserna.

Tre spelare saknas
Mot Värnamo tvingas J-Södra klara sig utan Robert Gojani och Max Watson, som fortfarande inte är helt återställda efter halsproblem. Dessutom saknas nyförvärvet Johan Gulliksen, som tränar på egen hand efter sin ljumskskada. Det är oklart när den norske anfallaren är i matchdugligt skick.
– Det är svårt att säga just nu. Det ser bättre och bättre ut, men det kan alltid gå fram och tillbaka efter en sådan skada, säger Jimmy Thelin.

JnyttTV. Hör vad Dzenis Kozica säger inför matchen:

Fakta

Fotboll, TräningsmatchJönköpings Södra IF-IFK VärnamoAvspark: 12.00, Elmiahallen.

Fakta

Fotboll, TräningsmatchJönköpings Södra IF-IFK VärnamoAvspark: 12.00, Elmiahallen.