Annons

Cajsa Elm kom från Hovslätt IK för två säsonger sedan. Under den första säsongen var hon med och förde upp JIK till SSL igen och i år utsågs hon till årets rookie i damernas högsta serie.

Den 18-åriga forwardstalangen avslutade säsongen med att vinna VM-guld med U19-landslaget.

Nu har hon valt att skriva på ett nytt kontrakt med JIK.

– Det känns kul och inspirerande att fortsätta i JIK. Jag tror att det kommer vara en fortsatt bra miljö för mig att utvecklas i, säger hon i ett pressmeddelande.

"Extremt klok center"

"Vi i sportgruppen är övertygade om att det bara är en tidsfråga innan hon knackar på dörren till stora landslaget, skriver klubben i pressmeddelandet.

Annons

– Cajsa är en extremt klok center, hennes sätt att se planen och kommande situationer påminner om Sara Anteryds förmåga att förutse spelet. Med den jämförelsen är vi såklart väldigt glada att Cajsa fortsätter utvecklas tillsammans med JIKs damlag, säger damernas sportchef Magnus Ander.

Cajsa Elm kommer dock att missa upptakten av den stundande säsongen. Orsaken är att hon ska göra värnplikten mellan slutet av juli och mitten av november.

– Jag klarade hela mönstringen och blev uttagen, och det är något jag inte kan hoppa av nu. Därför ser säsongen ut att bli förskjuten. Men jag är ändå positiv till värnplikten, det blir en bra utmaning och erfarenhet i livet. Jag tror att det kan vara bra att få ett litet avbrott efter studenten och ladda om. Innebandymässigt kommer det fler år, sade hon i en intervju med Jnytt inför U19-VM.

Relaterat: Han gör comeback som tränare