Annons

För femte året anordnar Jönköpings Fältrittklubb nationella tävlingar i dressyr på Klämmestorp. Tävlingarna inleddes i fredags och avslutas under söndagen.

Bland de startande finns exempelvis flera Young Riders och juniorer som har varit med på SM. Från arrangerande Jönköpings Fältrittklubb deltar bland andra Mikaela Alderin Danielsson, Stephanie Wretmo och AnnaMaria Lyden. I övrigt kommer ekipagen från hela landet, och någon har åkt från Danmark för att tävla.

Annons

– Det är stora tävlingar för oss, och det är stort i och med att både ponny och stora hästar är med. Vi kan arrangera en sådan här tävling tack vare att vi har den här anläggningen, säger Alice Moon, en av två tävlingsledare.

Tre banor

Tävlingarna hålls på tre banor, två inomhus och en utomhus, och omfattar både stor häst och ponny. Nytt får i år är att det arrangeras unghästklasser för fem- och sexåringar.

– Det är en kvaltävling till att få tävla i Sweden International Horse Show, säger Moon.

”Litet överskott”

Det här är en av årets största tävlingar på Klämmestorp, och enligt Alice Moon genererar tävlingarna ett visst ekonomiskt överskott – pengar som behövs till satsningen på en ny bana.

– Det blir ett litet överskott, annars hade vi inte kunnat köra tävlingarna. Det har tagits beslut om att riva det lilla ridhuset, och vi behöver mer utrymme för att kunna expandera. Det är förberett för att anlägga ytterligare en utebana, men något beslut är inte taget än, säger hon.