Pär Arlbrandt lämnade HV71 efter säsongen 2002/03, och nu – efter 13 år i andra klubbar – har han återvänt till moderklubben. Det blev en intensiv torsdag för 33-åringen, som kom till Jönköping först vid 13-tiden. Bara några timmar senare gjorde han alltså debut i sin nygamla förening – och det var speciellt att göra entré i Kinnarps Arena igen.
– Det var gåshud, riktigt häftigt, säger han.
Trots att Arlbrandt inte hade tränat med laget en enda gång fick han spela i förstakedjan med Erik Christensen och Martin Thörnberg.
– Jag tycker inte att det var så mycket att fundera över. Christensen har haft det kämpigt och behöver en ny lekkamrat. Vi tycker att han passar bra in i en förstalina så förhoppningsvis ska den kedjan leverera en del framöver, säger tränaren Johan Lindbom.
– Det är två skickliga killar och jag är övertygad om att vi inte gjorde vår bästa match tillsammans. Det kommer säkert bli bättre, säger Arlbrandt.

Fakta

Jnytt-ligan3. Filip SandbergKlart bäst i HV71. Visade energi, gjorde mycket nytta och gjorde 2-3-..

Fakta

Jnytt-ligan3. Filip SandbergKlart bäst i HV71. Visade energi, gjorde mycket nytta och gjorde 2-3-målet direkt när han kom från utvisningsbåset.

2. Erik ChristensenKanadensaren har haft en tung säsong, men kanske börjar det vända nu. Gjorde en av säsongens bästa matcher, blev både målskytt och straffsumpare.

1. Emil JohanssonVar aktiv och tog för sig. Bäst av backarna i HV71.

”Hade varit för bra”
Arlbrandt hade en bra chans redan tidigt i matchen och fick förtroende att spela powerplay. Men han tvingades gå av isen poänglös den här gången.
– Jag fick ett jätteläge i andra bytet. Det hade varit otroligt kul att sätta dit det läget, men deras målvakt (Markus Svensson) gjorde en bra räddning. Det hade väl varit för bra om jag gjort mål där, säger Arlbrandt.
– Det är inte lätt att bara kliva in så här, han kom vid lunchtid i dag. Men vi kommer att få stor nytta av honom när han hittar rätt. Han skapade lite lägen och hade några avslut men framför allt att gjorde sina kedjekamrater piggare i dag. Christensen gjorde en av sina bättre matcher och Thörnberg var bra med, så jag tycker att det ser bra ut, säger Johan Lindbom.
Arlbrandt är missnöjd med att det blev förlust, men tycker samtidigt att det är skönt att ha debuten avklarad.
– Jag är tom på energi. Nu ser jag framåt och jag ser fram emot att träna med killarna. Det har varit en lång dag, men det är inget att gnälla på utan det har varit jäkligt roligt, säger han.
– Jag hade förstås velat vinna, men annars var det häftigt. Jag drog ner dem i skiten eftersom vi förlorade. Nej, jag hoppas tillföra energi, att pusha grabbarna samtidigt som jag förstås hoppas bidra med poäng.

Sågades av Wikegård
Pär Arlbrandt hamnade i centrum på mer än ett sätt på torsdagskvällen. Han blev även sågad av experten Niklas Wikegård i C Mores sändning.
– Jag har aldrig gillat Pär Arlbrandt som spelare. Jag tycker att han har filmat och att han ramlar för lätt. Jag tycker att har det klistrat sig fast hos mig, så är det svårt att tvätta bort det tyvärr. Sedan förstår jag också att HV 71 kommer att jättestor nytta av Arlbrandt, framför allt i fem mot fyra-spelet, säger Wikegård.
Arlbrandt själv tar kritiken med ro.
– Han är skön, det är sådana profiler vi behöver. Jag vet inte om jag ramlade lätt i dag, säger nyförvärvet, som nu blickar fram mot lördagens match.
Då står hans förra svenska klubb, Linköping, för motståndet i Cloetta Center.
– Det blir också en speciell match. Jag hade några bra år där och har alltid blivit bra bemött av dem. Det är inga hard feelings, utan det blir kul att komma dit. Jag har fortfarande en del kontakt med några av deras spelare.

JnyttTV. Hör vad Pär Arlbrandt säger om återkomsten i HV71:

SHL