Annons

Den anrika men omoderna A-hallen från 1939 ska jämnas med marken och lämna plats för en ny hall med 400 åskådarplatser och ett nytt parkeringshus. Arbetet har dock dragit ut på tiden. Förbipasserande noterar att det har satts upp ett stängsel runt arbetsplatsen, men några grävskopor syns ännu inte till.

– Vi håller på att sanera asbest, det är inga konstigheter. Jag tror att man har hittat mer än man trodde på förhand. Det finns inga genvägar i det arbetet utan det får ta den tid det tar. Man får gå efter de föreskrifter som Arbetsmiljöverket har tagit fram, säger Leif Forsell, vd på Asplunds Bygg som ansvarar för rivningen och nybyggnationen.

”Kan inte svara på det”

Daniel Håkansson, enhetschef på tekniska kontoret, har förhoppningar om att själva rivningsarbetet ska inledas i mitten av juni. Men det är inget som Forsell kan bekräfta.

Annons

– Jag kan inte svara på det i nuläget, säger han.

Kommer arbetet stå still något under semesterperioden?

– Den information jag har är att arbetet kommer att ske även under semestern.

Den nya hallen väntas stå klar hösten 2019.

Inte självklart

Att det skulle byggas en ny hall var inte självklart eftersom politikerna först och främst ville att den gamla hallen skulle renoveras. Men efter inspektioner av räddningstjänsten samtidigt som det finns ett ökat behov av p-platser på Väster kom man fram till att en ny hall var det bästa.

Kostnaden kommer att ligga på 145 miljoner kronor. Den gamla neonskylten på Idrottshuset framsida kommer att bevaras.