Annons

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Utsiktens BK-Assyriska Turabdin IK 2-1 (2-0)

1-0 (32) Arnar Bragi Berg..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Utsiktens BK-Assyriska Turabdin IK 2-1 (2-0)

1-0 (32) Arnar Bragi Bergsson, 2-0 (34) Axel Gunnarsson, 2-1 (59) Zackarias Faour, straff.

Domare: Kastriot Gerxhaliu.

Publik: 123, Ruddalen.

Utsikten gjorde det matchavgörande rycket inom loppet av några minuter i slutet av första halvlek. Först öppnade Arnar Bragi Bergsson målskyttet på en omställning och kort därefter satte Axel Gunnarsson 2-0 när han skarvade bollen i mål efter en fast situation.

– Vi skapade två-tre klara målchanser innan de gjorde sitt första mål. De var effektiva och var vassa på att göra mål. Det var tungt att få de målen mot oss, men vi körde på och det kändes som att vi hade hela matchen, säger Andreas Tegström.

Annons

Mål dömdes bort

Assyriska fick utdelning till slut, men det krävdes att domaren pekade på straffpunkten efter en handssituation i straffområdet. Zackarias Faour stegade fram och gjorde mål på straffen.

Därefter kvitterade Oscar Fritzson till 2-2 – men målet dömdes bort.

– Det godkändes först men domaren ändrade sig. Deras målvakt började blöda från huvudet, men han ramlade in i stolpen, konstaterar Tegström.

2-1 stod sig – men det speglar inte matchbilden.

– Vi gjorde en jättematch. Det är nästan ett under att vi åker härifrån utan poäng. Vi hade många målchanser, men deras målvakt storspelade och gjorde några jätteräddningar.

”Bättre för varje vecka”

– Det här var en av de bättre matcherna vi har gjort. Vi blir bättre för varje vecka, och spelmässigt finns det mycket att ta med sig. Det är positivt att vi kan spela den här fotbollen mot de här lagen och att vi malde på trots att vi låg under med 0-2.

Assyriska har gjort spelmässigt bra matcher mot både Kristianstad och Utsikten, men bara gjort ett mål och fått med sig en poäng.

– Det har inte studsat med oss. Vi skapar men får inte hål på motståndarna. Men när det lossnar kommer det att gå jättebra för oss, säger Andreas Tegström.