Annons

En plats i Svenska cupens gruppspel ligger i potten när Assyriska IK, som ligger tvåa i östra Götalandstvåan, tar emot det allsvenska mittenlaget Kalmar FF.

– Det blir helt klart en rolig utmaning. De gjorde en bra match mot Djurgården (seger med 2-0), så det är tufft motstånd som väntar, säger tränaren Andreas Tegström.

– De allsvenska lagen har överlag breda trupper, och det gäller även Kalmar som är ett etablerat allsvenskt lag. Det här är en viktig match för dem, så jag räknar med att de ställer upp med ett bra lag.

"Det är en väldigt stor match för föreningen", säger Assyriskas tränare Andreas Tegström.
Foto: Peter Gustafsson

Saknar två spelare

Trots att det skiljer tre divisioner mellan lagen menar Tegström att Assyriska har möjlighet att skrälla.

– Det blir tufft eftersom vi möter ett svårt allsvenskt lag. Men vi är i bra slag och kommer göra allt vi kan för att sätta käppar i hjulet för dem, säger Tegström.

Annons

Hur stor är den här matchen för er?

– Det är en väldigt stor match för föreningen. För spelarna är det stort att få mäta sig med spelare på allsvensk nivå eftersom det är dit våra spelare strävar.

Assyriska kommer till spel utan målvakten Joakim Jans, som fortfarande dras med sviterna efter sin hjärnskakning, och inlånade mittfältaren Markus Tegebäck som fick en smäll mot foten i den senaste matchen.

”En jätterolig grej”

Det här är andra gången i föreningens historia som Assyriska ställs mot allsvenskt motstånd. För fyra år sedan var IFK Göteborg på besök, och nu är det alltså dags igen.

– Vi hoppas på en publiksiffra på mellan 500 och 1 000 personer. För grabbarna i laget är detta en upplevelse, det blir en jätterolig grej. Det skiljer några divisioner mellan lagen, men vi spelar bättre mot bättre lag, säger sportchefen Rubel Shamoun.

Även Jönköpings Södra spelar match i Svenska cupen på onsdagskvällen. ”De gröne” har rest norrut för möte med Hudiksvall, som är serieledare i division 2 Norrland efter bara två förluster på 17 matcher.

Fredric Fendrich, Erik Moberg och Tommy Thelin saknas i nye tränaren Andreas Brännströms första matchtrupp.

Relaterat: Assyriska tvingas flytta stormatchen