Annons

Enligt Andreas Tegström var matchbilden densamma i stort sett från början till slut när mittenlaget Österlen tog emot andraplacerade Assyriska.

– Vi hade det mesta av spelet. Vi hade mycket boll medan de stod i vägen och försvarade och kontrade i 95 minuter. Vi fick inte hål på dem eftersom det sista lilla inte fanns. De hade också några chanser, och vårt försvarsspel var bra, konstaterar han.

Matchfakta

Fotboll, Div. 2

Österlen FF-Assyriska Turabdin IK 0-0

Spelplats: Skillinge IP.

Matchfakta

Fotboll, Div. 2

Österlen FF-Assyriska Turabdin IK 0-0

Spelplats: Skillinge IP.

Saknade sex spelare

De rådande väderförhållandena kan ha varit till nackdel för bortalaget.

– Eftersom det är varmt var planen torr, och det gjorde att vi inte riktigt fick fart på bollen. De låg lågt och vi hade varit tvungna att göra något mål för att öppna upp dem. Vi gick på djupledslöpningar men den sista passningen satt inte. Det var en sådan dag. Vi tar med oss att vi tog jobbet, höll nollan och krigade till oss en poäng.

Annons

Assyriska saknade inte mindre än sex spelare mot Österlen, bland andra målvakten Joakim Jans och skyttekungen Simon Karlsson Adjei.

”Blir nog borta ett tag”

– Jans ådrog sig en hjärnskakning på träning för en och en halv vecka sedan och han blir nog borta ett tag. Han är sjukskriven från sitt jobb en vecka. Nu får Pontus Laine chansen i stället, och han har gjort det jättebra, säger Tegström.

– Övriga spelare ska vara tillgängliga för konkurrens på måndag igen.

Markus Tegebäck, som har anslutit på lån från Jönköpings Södra, hann inte bli spelklar i tid och fanns därför inte med i matchtruppen.

Assyriska har en poäng upp till serieledande Bromölla, som dessutom har en match mindre spelad.