Assyriska rustar inför division 3. och man gör det rejält. I dag presenterade man förre målvakten Joakim Jans och Jesper Ritheim, båda från Husqvarna FF. Dessutom presenterade man ungdomarna Mervin Nano från J-Södra och Anel Bilanovic från HFF.
– Vi är väldigt glada över att vi har kunnat knyta till dem, och välkomnar båda två, säger Assyriskas sportchef Rubel Shamoun.
Det var nära att Assyriska tog klivet upp i division 2 under den gångna säsongen, laget ledde trean med en omgång kvar att spela men via en förlust ramlade man ner till tredje plats och missade till och med kval till tvåan.
Med de här värvningarna, det är bara division 2 som gäller?
– Målet är alltid så högt som möjligt, men det är fotboll det kan gå hur som helst, säger Rubel Shamoun.

Rutinerade värvningar
Jesper Ritheim har spelat de senaste fem säsongerna i HFF, innan dess tillhörde han Jönköpings Södra, att det nu blev Assyriska var inget svårt val.
– Det var inte så svårt egentligen. Det är en förening på uppgång som jag tror kommer bli väldigt stark i framtiden. Jag var bestämd med att vara kvar i stan och då fanns det bara ett alternativ, sa Ritheim om flytten till Assyriska.
Joakim Jans spelade senast i AIK säsongen 2014, förra året tillhörde han precis som Ritheim HFF. Han satt mestadels av säsongen på bänken men när Zoran Akovic lämnade klubben för Gefle fick Jans chansen, men nu vänder han alltså åter till Assyriska.
Hur är det att vara tillbaka?
– Det är skönt tycker jag. men det var kul att prova på något nytt högre upp, som man inte har gjort innan.
Målvaktsposten är därmed klar för Assyriska. Förutom Joakim Jans kommer man att ha unge Pontus Laine som keeper.

Spännande ungdomar
De båda ungdomarna som presenterades av AIK är Anel Bilanovic, 19 år, som spelat i HFF:s juniorlag som ytterback eller ytterforward.
– Jag vill helt enkelt framåt. Det är en bra klubb, verkar vara sköna grabbar, skönt lag. Man vill alltid komma högt och det är krav man vill ha. 
Marvin Nano, fyller 19 senare i december. kommer från J-Södra.
– Jag valde Assyriska för de är ett satsande lag. Jag och Ruben har haft kontakt sedan i somras, om jag inte skulle få a-lagskontrakt med J-Södra skulle jag spela för Assyriska. Det är väl inte fel att spela för sitt folk heller. 
– Ingen blir gladare än när två unga killar kan ta en startplats i laget. När vi startade klubben var det ett av målen, att vi skulle bli nummer tre och vara en klubb som skulle kunna få de här spelarna och kanske få dem att gå vidare att ta steget och sen gå tillbaka till Husqvarna och J-Södra, säger Rubel Shamoun.
När det gäller tränarfronten så närmas sig Assyriska en lösning. 
– Vi kommer nog få ett besked i morgon, men tyvärr kan vi inte ge något namn. 
Truppen består av 15 personer just nu, vill få in fyra, fem spelare till. 
– När tränarfrågan blivit klar kommer de bara ramla in, säger Rubel Shamoun.
Valle El Kari, Bahij Elias är definitvit klara som förluster, sen är det ett par spelare till som är tveksamma till om de blir kvar, men det är inget klart än.

Hör mer vad Jesper Ritheim säger om sin nya utmaning: