Annons

Matchfakta

Fotboll, Svenska cupen

Assyriska Turabdin IK-Kalmar FF 3-1 (1-1)

1-0 (37) Yves Nkuru, ..

Matchfakta

Fotboll, Svenska cupen

Assyriska Turabdin IK-Kalmar FF 3-1 (1-1)

1-0 (37) Yves Nkuru, 1-1 (39) Romario Pereira Sipiao, 2-1 (70) Erik Watson, 3-1 (73) Kirill Laptev.

Utvisning: Viktor Agardius, Kalmar (62).

Domare: Per Melin.

Publik: 498, Stadsparksvallen.

Assyriska IK mot Kalmar FF. Ett lag som gör sin blott andra säsong i division 2 mot ett etablerat allsvenskt lag med SM-guld på meritlistan.

Trots att det skiljer tre divisioner mellan lagen stod Assyriska upp bra i första halvlek, och det var hemmalaget som gjorde matchens första mål. Yves Nkuru upptäckte att Kalmars målvakt stod långt ut och fick på ett lobbskott som seglade in i mål.

Annons

– Jag såg att målvakten var långt ute och det var bara att skjuta och lobba över honom, säger Nkuru, som sprang direkt till avbytarbåset för att fira målet.

Assyriskas glädje varade emellertid bara i ett par minuter. Kalmar, som vilade en rad ordinarie spelare, kvitterade genom Romario Pereira Sipiao efter att motståndarna inte fått bort bollen från eget straffområde efter en frispark.

– Det kändes inte så farligt ändå. De hade inte mycket utan vi var bättre än dem, säger Nkuru.

Lagkaptenen utvisad

Kalmar drabbades av en riktig jobspost när en dryg timme var spelad av matchen. Vänsterbacken, och lagkaptenen, Viktor Agardius blev målchansutvisad efter att ha dragit omkull Yves Nkuru. Därmed tvingades gästerna avsluta matchen med tio man.

– Det underlättade, det är alltid enklare med en man mer. Men jag vet egentligen inte om det hade så stor betydelse, funderar Nkuru.

Den efterföljande frisparken resulterade inte i något mål, men 2-1 kom i stället knappt tio minuter senare. Inbytte Erik Watson sköt från distans och fick se bollen gå in i mål.

Kort därefter utökade Assyriska ledningen till 3-1 när en annan inhoppare, Kirill Laptev, rullade bollen i mål. Kalmar hade ett par chanser på slutet men segern kändes aldrig riktigt hotad.

– Det känns underbart faktiskt, det är bara glädje. Vi var bättre än dem och vann välförtjänt, säger han.

”Håller på Djurgården”

Det var inte bara Kalmar som ställde över flera tongivande spelare. Även Assyriska lät flera som inte spelar så möjligt i seriesammanhang få spela fån start. En av dem som började på bänken var skyttekungen Simon Karlsson Adjei.

– Vi har verkligen en bred trupp med många väldigt bra spelare och unga spelare som är hungriga. Det kan man gå långt på, säger Nkuru, som själv sprang på allt.

Det här betyder att Assyriska har kvalificerat sig för Svenska cupens gruppspel, som spelas under senvintern.

– Man kan inte börja en försäsong bättre, nu får vi spela tävlingsmatcher innan många andra lag gör det, säger Yves Nkuru, som inte har något favoritmotstånd.

– Nej, men jag håller på Djurgården. Jag ser bara fram emot att göra det bästa. Det här är stort för klubben och killarna i laget.

Relaterat: J-Södra vann i Brännströms debut

JnyttTV. Se hur Assyriska firade segern och hör vad tränaren Andreas Tegström säger om matchen.