Annons

Assyriska inledde premiärsäsongen i division 1 med två raka förluster. I förra omgången fick laget med sig en poäng mot Trollhättan och på lördagen fick de en superstart.

Daniel Ljung gjorde 0-1 i den tredje minuten och 0-2 i den femtonde.

Vid båda målen var det Markus Tegebäck som var framspelare. Vid det första med en chip in till Ljung som blev fri och i det andra med en passning som gav mittfältaren öppet mål.

– Vi gör en bra förstahalvlek där vi gör två mål och skapar chanser för att göra några till, säger lagets tränare Andreas Tegström till Jnytt.

"Chansar hej vilt"

I den andra halvleken klev Tvååker fram och chansade. Något som enligt Andreas Tegström öppnade upp matchen som bitvis blev böljande med kontring på kontring.

– De chansar och vi får bra omställningslägen, men de får också kontringar på kontringarna och skapar en hel del. De chansar hej vilt och vi hade kunnat göra trean och stänga matchen.

Annons

Hemmalagets anstormning gav utdelning och efter mål av Adam Lindgren och Axel Berggren slutade matchen 2-2.

– Det blir mycket fram och tillbaka och det är många lag i serien som vill ha det så. Men vi vill helst styra matchen. Det känns som att vi har bra kontroll men blir sugna när vi har kontringar och då blir det omställning emot. Det blir väldigt jobbigt för vårt mittfält, säger Tegström, som trots tappet i andra halvlek tycker att Assyriska börjar hitta in i division 1-tempot.

– Det tycker jag. Vi hittar vårt spel mer och mer. När vi tappar vår struktur blir vi hårt straffade på den här nivån. Men nu har vi tagit poäng i två raka matcher.