Annons

På onsdagskvällen spelar division 2-laget Assyriska IK match i Svenska cupens andra omgång mot allsvenska Kalmar FF. Matchen har flyttats till Stadsparksvallen eftersom gräset på Rosenlunds IP byts ut den här veckan.

– Vi har haft problem med planen hela året. Vi har jobbat hårt men inte fått igång den av olika anledningar. När några matcher hade spelats efter sommaruppehållet upptäcktes ett par riktigt rejäla svackor och vi bestämde oss för att byta ut de partierna. Nu har vi fått färdigt gräs på rulle och arbetet började i går, säger Martin Gårlin, avdelningschef för idrott och förening på kultur- och fritidsförvaltningen.

Hoppas spela derbyt

Från kommunens sida är förhoppningen att planen ska vara i speldugligt skick till helgen så att derbyt mellan Assyriska IK och Råslätt SK kan spelas som planerat på söndag.

Annons

– Det är det vi har kommunicerat. Men det blir tajt, och vi får se hur det artar sig, säger Gårlin.

Finns det risk att problemen uppstår på nytt?

– Man vet aldrig med gräs eftersom det är levande material, så det är svårt att säga. Eftersom vi inte har fått bukt med problemen gör vi ett större arbete för att rädda säsongen. Men det tar mycket tid innan det är 100 procent bra.

"Synd inte gjorts tidigare"

Assyriskas tränare Andreas Tegström beklagar att cupmötet med Kalmar inte kan spelas på Rosenlunds IP.

– Det är jättetråkigt eftersom det är vår hemmaborg, vi har en oavgjord match och resten segrar där i år. Jag hade hellre spelat där sju dagar i veckan. Det är alltid kul att spela där vi känner oss hemma och där vi har vårt omklädningsrum, säger han.

Vad betyder det rent sportsligt?

– Det blir som en bortamatch även om vi inte behöver åka så långt. Planen har varit för dålig en längre tid och det måste göras något, men det är synd att det inte gjordes tidigare.

Läs mer inför cupmatchen under onsdagen.