Annons

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Assyriska Turabdin IK-Eskilsminne IF 1-0 (0-0)

1-0 (90) Zackarias Fao..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Assyriska Turabdin IK-Eskilsminne IF 1-0 (0-0)

1-0 (90) Zackarias Faour.

Domare: Fikret Buqa.

Publik: 312, Rosenlunds IP.

Assyriska har börjat plocka poäng i division 1-fotbollen. När Eskilsminne gästade Rosenlunds IP såg nykomlingen ut att lägga ytterligare en poäng till kontot. Men det blev tre, efter ett sent mål i matchen.

Matchuret hade tickat upp mot 90 minuter när Assyriska tilldömdes frispark. Zackarias Faour tog den, trots att flera medspelare var intresserade, och slog den i mål via en motspelare.

– Jag hade precis tagit en frispark som jag missade. Många ville ta den här men jag tänkte att jag ska sätta en frispark i dag. Det kändes som att den skulle gå in i mål, och som tur var gjorde den det, säger Faour, som därmed gjorde sitt första mål i sin nya klubb.

Annons

– Det var jätteskönt, jag behövde det. Det blev inte sämre av att det blev vinst också.

Straff på tilläggstid

Det var alltså nära att Assyriska tappade segern på tilläggstid. Domaren pekade på straffpunkten sedan en av Eskilsminnes spelade blivit fälld i straffområdet. Målvakten Vilson Cakovic slängde sig åt rätt håll och limmade bollen.

– Det var ett galet slut, konstaterar Faour, som har svårt att analysera matchen.

– Jag har inte tänkt så mycket på matchen utan jag har tänkt på vinsten. Men jag tycker att vi gjorde det bra. Vi kämpade i 90 minuter, vann och höll nollan.

Assyriska fick en tung start på seriespelet men har nu två raka segrar och i fem matcher i följd med poäng.

”Vet hur bra vi är”

– Vi har hela tiden vetat vad vi kan. Vi hade tålamod och fortsatte spela vårt spel eftersom vi visste att det skulle komma. Vi vet hur bra vi är och det visar sig nu, säger Faour.

Zackarias Faour själv anslöt till Assyriska från Östers IF tätt inpå seriestarten, och 21-åringen menar att han börjar hitta rätt mer och mer i sin nya omgivning.

– Jag känner att det har varit helt okej. Jag kom sent till klubben och var inte i toppform då, men ”Tegan” (tränaren Andreas Tegström) har hjälpt mig jättemycket i början. Han har gett mig tid, fått mig i form och fått mig in i spelidén, säger han.