Annons

Assyriska har tidigare gjort klart med både Karl Granbom och Daniel Koutcho från J-Södra, och nu har division 2-nykomlingen tagit in ytterligare två spelare från den allsvenska klubben. Det handlar om de båda 19-åringarna Midhad Jukovic och Adam Lindström Leister.

Jukovic kommer från Sävsjö men har tillhört J-Södras organisation sedan han var 15 år. Nu ansluter han till Assyriska på ett låneavtal som sträcker sig över 2017 års säsong.

– Det är en väldigt intressant spelare som både ”Tegan” (tränaren Andreas Tegström) och James (Goriel, assisterande tränaren) tror väldigt mycket på. Han kan spela både som sittande mittfältare och på alla offensiva platser. Vi känner att han kan bli väldigt bra tillsammans med de andra offensiva spelarna. Sedan är han grovt jobbande bakåt i planen, säger Rubel Shamoun.

”En utmaning”

– Jag ser det som en utmaning att testa på seniorfotboll efter tre år med juniorfotboll i J-Södra. Jag vill hjälpa laget så mycket som möjligt. Jag tror att jag kan utvecklas som fotbollsspelare här och bidra med mycket poäng, säger Jukovic själv.

Annons

Det andra nyförvärvet, Adam Lindström Leister, har representerat J-Södra ända sedan han började spela fotboll. Men nu lämnar han ”de gröne” och ansluter till Assyriska på ett kontrakt som sträcker sig över ett plus ett år.

– Vi är väldigt glada för att han valde oss. Det är en spelare som är mycket duktig på huvudet, har bra tillslag, är väldigt teknisk och läser spelet väldigt bra. Jag tror att han kommer få mycket speltid hos oss, säger Shamoun.

Ingen slump

Lindström Leister säger att han hade flera olika klubbar att välja mellan.

– Jag har provat lite olika klubbar, men hur Assyriska spelar och tänker fotboll lockade väldigt mycket. Jag fick en väldigt bra bild av Tegan som tränare och en god känsla för allting. Det känns väldigt skönt att de tror på mig, säger han.

Att Jukovic och Lindström Leister gör samma klubbyte är definitivt ingen slump.

– Vi har pratat mycket med varandra, och jag försökte få Adam att gå hit. Jag har spelat med honom i tre år och av mittbackarna jag har spelat med är han den som har hittat mig bäst, säger Jukovic.

– Vi två tänker fotboll lika och har fått in en bra kemi. Det gör att vi har spelat bra tillsammans, förklarar Lindström Leister.

JnyttTV. Intervju med Adam Lindström Leister.