Annons

Hugo Lönn har fått begränsat med speltid i Husqvarna och var utlånad till Assyriska under vårsäsongen i fjol. Nu har klubbarna kommit överens om en permanent övergång.
– Vi lyckades komma överens med HFF om att köpa loss honom. Vi övertygade dem om att detta är det rätta för att han ska fortsätta utvecklas. Men det finns en överenskommelse med HFF om att han får återvända dit om ett år om så önskas, säger Markus Dere, senioransvarig i Assyriska.
– Övergången möjliggjordes av att Hugo vill spela för oss. Han är taggad till tusen att visa att han är en bättre fotbollsspelare. Det är en spelare som har en bra skolning i ryggmärgen. Han har bra blick för spelet trots sin ringa ålder, och vi ser honom som i rollen som ”tia” på planen.

”Behöver speltid”
Hugo Lönn själv hoppas få en mer framträdande roll än han hade i HFF.
– Jag känner att jag behöver få speltid eftersom jag inte spelade särskilt mycket förra året, speciellt inte under hösten. Jag vill spela fotboll och hitta tillbaka till matchformen, säger 19-åringen, som byter spel i ettan mot trean.
– Jag känner inte att det är för långt ner i seriesystemet. Jag spelade i trean i fjol och tycker att den håller en bra nivå. Det viktigaste för mig har varit att hitta en klubb som tror på mig, och Assyriska är en klubb som vill framåt och gå upp i tvåan. För egen del blir det här en viktig säsong, det blir min chans att komma tillbaka till en högre division.

Tillbaka i bygden
Det andra nyförvärvet är Anel Bobar, en 28-årig målvakt som närmast kommer från division 3-klubben Nässjö FF. Han har ett förflutet i både Hallby och Norrahammars GIS och är nu tillbaka i bygden.
– Det är en målvakt som är trygg med sitt spel, reaktionssnabb och väldigt bra med fötterna. Han har linjespelet som sin främsta styrka. Han tog ett jättestort steg framåt förra året då han var Nässjös bästa spelare, säger Dere.
Bobar får nu ta upp konkurrensen med Assyriskas två andra målvakter Joakim Jans och Pontus Laine.
– De får visa på träning och match vem som ska stå. Förhoppningsvis leder den hårda konkurrensen till att alla tre höjer sig. Vi har två rutinerade målvakter plus Pontus som har fått känna på hetluften, så där är vi väldigt nöjda, säger Dere.
Assyriskas lagbygge är snart klart, men det återstår ett par pusselbitar innan truppen är spikad.
– Vi är nöjda med hur det se ut. Vi har fått in karaktärsspelare samtidigt som vi har förlängt med dem som vi velat behålla. Men vi känner att lagbygget inte är helt klart än utan vill ha in två gubbar till, säger Markus Dere.

JnyttTV. Anel Bobar om övergången till Assyriska: