19-åringarna Erik Watson och Daniel Ljung från Jönköpings Södras U21-lag och Yves Nkuru från IFK Värnamo, där har ni de tre senaste spelarna att ansluta till Assyriska IK. Det presenterade klubben under en presskonferens på torsdagskvällen. Alla tre har skrivit på tvåårskontrakt.

Yves Nkuru har Smålandsstenars GoIF som moderklubb, han har tillhört IFK Värnamo de senaste åren även om forwarden/yttermittfältaren var utlånad till Tenhults IF förra säsongen.

- Som jag såg det var han Tenhults bästa spelare, han var bra båda matcherna mot oss det är en jobbig spelare att möta. Det är inte många som har den snabbheten och det gör att han öppnar ytor åt andra och är farlig även på så sätt, berättade lagets tränare Andreas Tegström.

- Jag kunde inte sagt det bättre själv, sa Nkuru med ett skratt.

Annons

Ung duo från J-Södra

Övriga två nyförvärv, Erik Watson och Daniel Ljung. Kommer alltså närmast från J-Södras ungdomslag. Watson har Bankeryd SK som moderklubb och Ljung kommer från IF Hallby. Båda två har tränat med både Husqvarna FF och Råslätt SK under hösten, men valet föll på Assyriska.

Erik Watson beskrivs av Andreas Tegström som en central mittfältare som är lite av en playmaker.

- Det kändes som att jag hade gjort mitt i J-Södra. Det var bra även i de andra klubbarna men jag tyckte Tegan var i topp bland tränarna, resonerade Watson kring sitt klubbval.

"Spelsättet liknar J-Södras"

Daniel Ljung är även han central mittfältare. Tegström ser honom som en tvåvägsspelare som är bra i uppspelen, jobbar hårt och tar sig till många avslut.

- Jag trivdes bäst i Assyriska, Tegan är en bra tränare och jag känner att spelsättet liknar J-Södras, säger Ljung.

Vad är det som liknar J-Södras spel?

- Att de vill hålla bollen på marken och komma till farliga chanser.

Ytterback lämnar

Andra truppnyheter för Assyriska, Abdullahi Hussein har ett år kvar på sitt avtal men kommer av personliga skäl inte spela under åtminstone vårsäsongen. Förutom honom, samt duon som lämnade för HFF, Dijan Vukojevic och Arian Banda, är det även Gabriel Benjamin som lämnat laget.

Yves Nkuru, Erik Watson och Daniel Ljung är klara för Assyriska.
Foto: Erik Boström

Jnytt-TV: Yves Nkuru om klubbvalet.