Annons

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Landskrona BoIS-Assyriska Turabdin IK 0-2 (0-1)

0-1 (11) Malcolm Isai..

Matchfakta

Fotboll, Div. 1

Landskrona BoIS-Assyriska Turabdin IK 0-2 (0-1)

0-1 (11) Malcolm Isaiah Shaw, 0-2 (55) Malcolm Isaiah Shaw, straff.

Domare: Tom Ghorbani.

Publik: 2 604, Landskrona IP.

Assyriska möttes av en överraskning när de kom till Landskrona. Bortalaget tilläts nämligen inte spela i sitt ordinarie bortaställ.

– I går fick vi reda på att vi kunde spela i svartröda tröjor, precis som vi gjorde mot Lindome. Men domaren gick inte med på det. Men det gick bra att spela i Landskronas bortaställ. Deras första förlust kom med deras egna dräkter…, säger Andreas Tegström.

Annons

Assyriska öppnade målskyttet efter elva minuters spel, då Malcolm Isaiah Shaw tog sig förbi sin motspelare och skickade bollen i mål.

”Läser spelet jättebra”

Sedan hade Landskrona bud på kvittering vid flera tillfällen. Skåningarna hade ett skott i målramen och en missad straff. Det var målvakten Vilson Cakovics andra straffräddning den här säsongen.

– Han läser spelet jättebra och är väldigt stabil. Vid de straffar som han släppt in har han varit på rätt håll, säger Tegström, vars lag gick till pausvila med en 1-0-ledning.

– De har ett duktigt lag och startade i hög press. Vi fick inte grepp om dem i första halvlek, men i paus justerade vi i försvarsspelet och det gjorde att vi hade full kontroll i andra. Vi skapade en del medan de hade bara en chans.

Mål på straff

Assyriska utökade ledningen till 2-0 när Malcolm Isaiah Shaw, till skillnad från Landskrona, gjorde mål från elva meter. Straffen orsakades av att Kalle Ekman blivit fälld av hemmalagets målvakt.

– Jag känner stolthet över att vi kan åka hit och ge dem deras första förlust. Det är jäkligt starkt gjort av hela laget att prestera så här bra, säger Tegström.

Ett formstarkt Assyriska har nu tagit poäng i sju av de åtta senaste matcherna och parkerar för tillfället på åttonde plats i den jämna tabellen.

– Vi blir bättre både defensivt och offensivt vecka för vecka. Vi hade en liten dipp mot Ljungskile (förlust med 1-3) men var ändå nära att ta poäng, säger Andreas Tegström.

Läs även: