Annons

Algot började sin volleybollfostran i Habo i årskurs åtta innan han flyttade till Falköping där han har Algot utvecklats rejält och under säsongen hade han en betydande roll i skolans representationslag.

Algot, som är spiker, spelar både på vänster- och högerkanten. Han har sina styrkor i anfall och block med en mycket god fysik, och själv säger han följande om att återvända hem:

- Det kändes som ett naturligt val och jag är väldigt positiv gällande tränarna och tror att det kommer bli en bra säsong. Det ska bli skönt att komma hem och jag hoppas att kunna ta ytterligare steg i min utveckling. På sikt är målet att få möjligheten att spela utomlands, men just nu känns Habo helrätt, säger han i ett pressmeddelande.

Från klubbledningen är man naturligtvis glada att Algot väljer Habo som ny destination, trots erbjudanden från flera andra klubbar. Sportchef Arvid Haag berättar:

Annons

–Det var högprioriterat för oss att få tillbaks Algot. Faktum är att han är vår första RIG-spelare sedan jag själv tog examen år 2013, men nästa år har vi två till avgångselever och till hösten börjar ytterligare två killar så det känns riktigt bra om vi kan sätta en trend nu att man återvänder till Habo efter en utflykt till Falköping. Algot har dessutom tagit enorma kliv i sin utveckling, vilket inte minst bevisades när han blev all star-höger vid förra helgens junior-SM som Habo vann.