Annons

23-årige Joel Wadsten lämnar allsvenska klubben Wibax Piteå och återvänder till Jönköping.

Wadsten har gjort hela 98 poäng på 43 matcher de senaste två säsongerna, och han kommer från sin hittills bästa säsong i karriären där han hamnade högt upp i norra allsvenskans poängliga och har flitigt nämnts som en av seriens bästa forwards.

Alexander Tavs från sportgruppen är väldigt nöjd över senaste nyförvärvet.

Annons

– Riktigt kul att Joel valt att hoppa på den här resan. Vi har under en längre tid via scoutingrapporter fått höra väldigt mycket gott om Joel vilket gjorde att vi valde att börja titta mer noggrant på honom och gillade direkt det vi såg. En väldigt allround spelare där framförallt hans speed och teknik sticker ut lite extra. Han har alla förutsättningar för att lyckas riktigt bra i SSL, säger Tavs i ett pressmeddelande.

”Spännande på gång”

Joel Wadsten kommenterar själv varför det blev JIK och hur det känns.

– Det känns superbra. Jag kommer från trakten och har bra koll på JIK så jag visste ju att de hade något väldigt spännande på gång med alla framgångar man haft på ungdomssidan de senaste åren vilket gjorde det extra kul när de hörde av sig. Jag känner många i laget sedan tidigare så jag vet att det är ett härligt gäng där jag kommer trivas bra och fick även ett väldigt gott intryck av tränare Niklas Pålsson i dialogerna vi haft. Det är ju i SSL man vill spela och att få göra det med ett så här spännande lag känns otroligt inspirerande, säger nyförvärvet själv.

Kontrakt över två år

Niklas Pålsson gläder sig över att Wadsten har skrivit på för två säsonger.

– Joel är en mycket duktig innebandyspelare som snabbt kommer anpassa sig till tempot i SSL. Han har förutsättningarna som krävs som spelare och person. Vi lägger stort fokus på att rekrytera in "rätt" personer för vår grupp och gruppdynamiska process, i detta känns Joel perfekt. Han är en homogen och omtänksam person som är mycket målinriktad. Jag är säker på att Joel kommer fortsätta utvecklas den kommande säsongen hos oss och blomstra ut ytterligare i vårt spel, säger Pålsson.

Tidigare under måndagen stod det klart att JIK tappar Andreas Nordh till seriekonkurrenten Linköping.