På onsdagskvällen spelas den första av två kvalmatcher mellan Trelleborg och J-Södra på Vångavallen. Dagen före genomförde ”de gröne” sitt sista träningspass – på konstgräsplanen på Furuviks IP i Bankeryd.

Men trots att säsongens viktigaste matcher står för dörren var det inga spända miner hos spelare och ledare.

– Det känns jättebra. Vi längtar efter den här matchen och är förberedda och redo att tävla. Vi har en väldigt erfaren trupp med spelare som är duktiga på att anpassa sig. Det är bra fokus och rätt anspänning, säger Jimmy Thelin.

”Respekt för motståndaren”

J-Södra har inte spelat match sedan serieepilogen mot Östersund 5 november. Efter det fick spelarna några dagar ledigt innan träningen återupptogs.

– Vi har som vanligt hållit igång kvaliteten och gör justeringar utefter Trelleborgs styrkor och svagheter. Vi har alltid respekt för motståndaren och tittar alltid efter vad de har för styrkor och svagheter, säger Thelin.

Annons

J-Södra ställs mot ett Trelleborg, som slutade trea i superettan och tog 52 poäng på 30 matcher. Det finns en hel del rutin i truppen – och för Jönköpingslaget gäller det bland annat att se upp med Salif Camara Jönsson, som gjorde 15 mål den här säsongen.

Kan spela trots brutet båtben

– Det är ett lag med mycket erfarenhet och många individuella kvaliteter. De har en bra trygghet i sitt spel och har tagit sig till kvalspel genom att spela bra under tid. Men vi är redo och förberedda på alla omständigheter, säger Thelin.

Vad kommer krävas av er för att vinna över två matcher?

– Att vi fortsätter göra det vi har gjort och jobbat med. Vi utvecklas hela tiden och fortsätter med det.

I J-Södras trupp är samtliga spelare, utom axelskadade Arni Vilhjalmsson, tillgängliga för spel. Det betyder att Robert Gojani kan spela trots ett brutet båtben.

– Det är lugnt. Alla spelare är tillgängliga och redo, säger Jimmy Thelin.

JnyttTV. Intervjuer med Fredric Fendrich och Stefan Karlsson.