Annons

HV71 åkte ur SM-slutspelet i förra veckan då Djurgården blev för tufft. DIF vann med 2–0 i matcher.

I förra veckan avslöjade Jnytt att HV71 hade inlett jakten på en ny huvudtränare för laget, och det allra hetaste spåret fanns enligt uppgift till Jnytt internt.

Lucas Frey har varit assisterande tränare under den gångna säsongen.

– Han är absolut ett väldigt starkt namn, sa HV71:s general manager Peter Ekelund till Jnytt i fredags.

Nu är det bekräftat – Lucas Frey tar över ansvaret som huvudtränare för HV:s damlag.

– Lucas är helt rätt man för detta uppdraget. Han har ett starkt driv, ett stort hockeykunnande och förtroendet hos tjejerna, säger Ekelund i ett pressmeddelande från klubben.

Lucas Frey har kritat på ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 år.

– Det ska bli en härlig utmaning att ta sig an och jag hoppas att vi kan ta ytterligare ett kliv i utvecklingen till nästa säsong, säger han i pressmeddelandet.

Annons

Ulf Johansson lämnar HV71.
Foto: David Wreland

Johansson: "Vemodigt"

Samtidigt står det alltså klart att Ulf Johansson lämnar HV71 efter fem säsonger.

– Det är lite tudelat det här. Att vara tränare, då vet man förutsättningarna, sånt här kan hända när som helst, det är inget konstigt. Att man vill göra förändring efter fem år säger jag inget om.

Hur känns det då?

– Naturligtvis är det tråkigt. Visst hade man velat vara med ett tag till. Det är inget konstigt eller hard feelings som ligger bakom, säger Ulf Johansson som mer eller mindre varit med på hela resan som HV71 har gjort på damsidan.

– Det är inte så att man är bitter, men det är lite tråkigt Det är en jättebra klubb att jobba i, det är en riktigt bra förening, det gör sitt till. Vi har haft ett stort stöd i det vi har gjort, det var väldigt proffsigt skött. Det får man inte i så många klubbar, det kan jag lova dig. Det är lite vemodigt.

Diskussion med Rask

När det gäller spelarfronten så är Fanny Rask naturligtvis den det ryktas mest om, Peter Ekelund bekräftar att HV71 och Rask har inlett diskussioner om en framtid ihop.

– Vi har inlett en dialog där, vi har haft ett första snack. Dialog pågår och vi kommer att fortsätta prata när hon kommer hem från USA, säger Ekelund om Rask.

Fotnot: Jnytt har sökt Fanny Rask för en kommentar.