Det har pratats om att Dzenis Kozica kan komma att lämna Jönköpings Södra under sommarens transferfönster. Norska Rosenborg var tidigare under sommaren intresserade och under de senaste dagarna har, enligt bland annat Fotbolldirekt, allsvenska konkurrenterna IFK Norrköping, Djurgården och Östersund intensifierat jakten på Kozica. Men nu kan J-Södras supportrar andas ut. Kozica stannar i J-Södra.

– Vi har inte fått några bud att ta ställning till. Dzenis stannar i Jönköpings Södra, säger Jimmy Thelin.

Jimmy Thelin, tränare i J-Södra.
Foto: Elin Elderud

– Vi tror på våra spelare, de kommer ge allt för klubben och varandra, nu gäller fullt fokus på Örebro och resterande matcher i Allsvenskan och i cupen, säger Thelin.

Intresse för Cajtoft

När det gäller målvakten Anton Cajtoft har Jnytt tidigare skrivit om ett stort utländskt intresse. Bland annat hade holländska Groningen sin målvaktstränare på Stadsparksvallen för att scouta Cajtoft då J-Södra mötte Hammarby. I nuläget finns dock inget konkret bud att ta ställning till.

Annons

– Anton kommer kämpa för J-Södra hela hösten, säger Jimmy Thelin.

Dzenis Kozica har varit ryktenas man under våren.
Foto: David Wreland

Konkurrenter rustar ikapp både de på undre halvan och övre, hur känner ni inför det?

– Varje klubb har sin filosofi utifrån sina förutsättningar, vi kan inte titta på var andra gör och inte gör utan förhålla oss till vår verklighet och en filosofi därefter. När man som ledare eller spelare skriver på för Jönköpings Södra så gör man det med stor passion och för att man är beredd att ta ansvar samt bidra till vår ansträngningskultur.

Ingen quick fix

Jimmy Thelin fortsätter att lägga ut texten kring hur J-Södra ska och måste arbeta i framtiden.

Anton Cajtoft har ögonen på sig från flera klubbar.
Foto: David Wreland

– I en förening som J-Södra krävs det människor som är beredda att jobba oerhört hårt för att etablera oss på allsvensk nivå, det kommer krävas tid och tålamod samt uthållighet, det finns ingen quick fix. Vi har skapat en bra kultur tillsammans med våra spelare och vi ska fortsätta att tro på dem, våra spelare fightas för vår förening varje dag.

- Vi vet att vår kontinuitet är en nyckel för att utveckla föreningen på bästa sätt, styrelse, våra fans och sponsorer ledare och spelare måste vara på samma våglängd och förhålla sig till verkligheten, jobba tillsammans med stark tro och hård ansträngning för att ta steg för steg, säger Jimmy Thelin.