Annons

Fakta

Ishockey, SHLÖrebro HK-HV71Läget i Örebro: Vann med 5-3 borta mot Djurgården i lördags och ha..

Fakta

Ishockey, SHLÖrebro HK-HV71Läget i Örebro: Vann med 5-3 borta mot Djurgården i lördags och har tagit poäng i fyra raka matcher. Återfinns på tionde plats i tabellen, fyra poäng efter HV71. Backen Alexander Hellström är avstängd efter matchstraffet han fick för slagsmålet i matchen mot Djurgården. Däremot ser nyförvärvet Justin Hodgman ut att vara spelklar till den här matchen.Läget i HV71: Adam Almqvist, Ryan O´Byrne, Teemu Laine, Björn Melin och Kevin Stenlund missar matchen. Unge forwarden Lias Andersson går in i truppen i stället för Stenlund.Nedsläpp: 19.00, Behrn Arena.

HV71 tvingas klara sig utan backduon Adam Almqvist och Ryan O´Byrne i bortamötet med Örebro. Almqvist är sjuk och O´Byrne kan fortfarande inte träna på grund av ryggproblem.
– Han har haft lite problem med ryggen. Det har blivit bättre, men han är inte riktigt matchtränad än. Han kommer inte att vara med den här veckan utan som det ser ut nu får vi sikta på nästa vecka, säger sjukgymnasten Andreas Frostemark, som även meddelar att forwarden Kevin Stenlund inte kommer till spel mot Örebro.
– Hans knä strular sedan i går (läs i tisdags). Vi ska göra en liten koll under dagen och det blir inget spel i den här matchen.

Tränat två dagar
Däremot finns Simon Önerud med i truppen. Den för tillfället poängstarke forwarden tvingades kliva av mot Luleå i lördags med en befarad hjärnskakning. Men så illa var det inte och Önerud har varit med och tränat de två senaste dagarna.
– Han fick en tackling och blev lite omtöcknad. Vi ville inte låta honom spela vidare, men det var inte värre än så, förklarar Frostemark.
Mot Luleå vände HV71 underläge, 2-3, till seger med 5-3 sedan Adam Almqvist gjort både det tredje och fjärde målet innan Oscar Sundh punkterade matchen med ett mål i tom kasse.
– Vi gjorde en bra match, det var en bra prestation. Vi spelade som vi ville och körde verkligen i 60 minuter. Vi var inte så bra i några minuter i tredje, men resterande delen av perioden var den bästa i matchen och det var starkt att vända, säger tränaren Johan Lindbom.

”Nere rätt djupt”
HV71:s matchande går vidare med bortamöte med tiondeplacerade Örebro. Jönköpingslaget har vunnit de två tidigare matcherna mellan lagen den här säsongen och har nu möjlighet att utöka avståndet ner till tabelltian.
– De var nere rätt djupt för ett tag sedan, men de har tagit poäng i fyra raka matcher så vi möter ett bra lag som är på uppåtgående. Jag kan tänka mig att de är revanschsugna eftersom vi har två raka segrar mot dem, säger Lindbom, vars lag är ute efter andra raka segern.
Har ni tryckt på något speciellt inför den här matchen?
– Det låter tråkigt, men vi gör rätt saker och följer vår gameplan. Det gäller att titta på oss själva och hur vi kan maximera prestationen.

SHL