Annons

Med den häftiga vårvärmen har många redan tjuvstartat sommaren. Attarpsbadet i Bankeryd slog upp dörrarna för säsongen under måndagen, men lämnade många besvikna på grund av de besvärliga öppettiderna.

Stängt på helgerna

Fram till vecka 24 kommer bassängen ha öppet vardagar mellan 10:00 och 17:00, men stängt på helgerna. Detta har höjt flera röster på Facebook som kritiserar kommunen och menar på att öppettiderna inte fungerar då de flesta fortfarande jobbar eller går i skolan.

Peter Hagström, enhetschef på kultur och fritidsförvaltningen, säger till Jnytt att den största anledningen handlar om brist på personal.

– Det är faktiskt ganska enkelt. Vi hade jättegärna velat haft öppet längre, men det är så enkelt att vi inte har tillräckligt med personal för att kunna fylla upp senare öppettider, säger Hagström.

Annons

Går på knä

Han fortsätter att beskriva en situation där personal går på knäna för att kunna hålla för att möta behovet från badsugna invånare, samtidigt som man ska upp till kraven med gratis simskola för förskolebarn från kommunalt håll. Mycket handlar om att badmästare fortfarande är ett bristyrke.

– Historiskt tillbaka har vi alltid innan tagit in personal från Norrahammarsbadet att jobba på utomhusbaden både i Attarps och Brunnsbadet. Men nu är det öppet i Norrahammar, så hälften blir kvar där och hälften går till utomhusbaden precis som förra året vilket tyvärr gör att det blir som det blir, fortsätter han.

Vad tycker besökarna?

Jnytt åkte till de för dagen ganska välbesökta badet och frågade besökarna om öppettiderna.

– Jag kände inte riktigt till öppettiderna, men det är ju tråkigt att man inte kan ta tillvara på tiden på försommaren, säger en av besökarna till Jnytt.

– 10 till 17 och inget på helgerna, det är såklart lite tråkigt, men det är inte så mycket att klaga på, säger två andra besökare av bassängen.

– Det beror ju ändå på vädret, så jag känner att det inte är så farligt. Vi bor ju ändå i Sverige och det brukar inte vara så här varmt i Maj, säger en annan besökare.