Annons

Det är ingen nyhet att flera av kommunens badhus är i stort behov av uppfräschning. Nu står det klart att badhuset i Norrahammar kommer att stängas i minst ett år för renovering från och med i höst. Det rapporterar JP.

Badhuset, som byggdes på1970-talet, är rejält slitet och renoveringen kommer kosta cirka 18,6 miljoner kronor. Därefter är ambitionen att badhuset ska hålla i många år framöver.

I början av nästa höst ska även Attarpsbadet i Bankeryd genomgå en renoveringen för 12,3 miljoner kronor. Istället för kakel och klinkers i bassängen kommer man försöka montera dit en rostfri balja.

– Det är en väl beprövad metod som också blir billigare eftersom baljan inte kräver något underhåll, säger områdesförvaltare Kenneth Dahlros till JP.

Annons

Han tillägger att utomhusbadet förra året hade omkring 40 000 besök och att det därför är en stor fördel att renoveringen kan ske under vinterhalvåret.

”Kommer att märkas”

Värre blir det för alla motionssimmare och elever som går på simskola i Norrahammar. Förra året hade badhuset 49 000 besök.

– Det är klart att det kommer att märkas att vi tappar en bassäng så nu gäller det att växla upp. Kanske kan vi förlänga säsongen både vår och höst på något utomhusbad, säger Martin Gårlin, enhetschef för idrottsverksamheten i kommunen.

Många väntar även på besked om när och hur Rosenlundsbadet ska renoveras eller om det istället ska byggas nytt.

Thomas Bergholm, teknisk direktör i Jönköpings kommun, säger till JP att badanläggningen som mest klarar ytterligare fem till sex år.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app