På måndagskvällen fick balgästerna på Spira gå hem tidigare än tänkt. Stängningstiden vid 02 fick tidigareläggas och gästerna gå hem redan strax efter midnatt.

- Som jag förstått handlade det inte om onykterhet, utan det hade varit stökigt på annat sätt och då valde de att stänga. Det är FC-gruppen som är arrangör och det var de på plats som valde att stänga, säger Mats Fäldt till Jnytt.

Vill inte gå in på detaljer

Exakt vad som hände vill inte FC-gruppen gå in på.

- Jag säger som Mats, vi hade några individer som inte följde ordningen och tog beslutet att stänga tidigare utifrån de regler och förordningar som finns, säger Adam Svensson som är FC-gruppens platsansvarige på Spira, och fortsätter:

- På detaljnivå tycker jag inte vi ska gå in och prata. Det var några personer som inte skötte sig och då drabbar det alla.

Annons

Hur ser ni på att beslutet påverkar alla gäster?

- Festen var lyckad, precis som alla baler har varit. Det var tråkigt att det var någon grej som gjorde att vi behövde stänga tidigare för allas skull. Jag tror de flesta uppfattade stämningen som bra under kvällen.

Stökigt även förra året

Även förra året var det stökigt på Sandagymnasiets bal. Den gången rörde det sig även om skadegörelse, något som inte ska ha skett under måndagskvällen

- Jag vet inte om det betyder något speciellt att det var stökigt även förra året. De andra balerna har fungerat bra, säger Mats Fäldt och avslutar:

- Vad jag vet har det inte varit någon skadegörelse, utan det har inträffat stök på något annat sätt.

I slutet av mars kunde Jnytt rapportera att elever från Sandagymnasiet misskötte sig på en studieresa i Stockholm.