Assyriska prestationer har dalat en aning i hösten och övriga toppkonkurrenter har bjudits in i kampen om en plats i nästa års Division 2. Men på lördagen visade Assyriska återigen prov på lite av det spelet som tog dem upp i serietopp under våren.
– Vi bestämde oss innan matchen att vi skulle gå ut och ge järnet, och det gjorde vi också, säger Arian Banda, vars Assyriska öppnade matchen klart bäst.

Fakta

Fotboll, Division 3Assyriska-Tord 2-1 (1-1)1-0 (25) Michel Kamhie, straff, 1-1 (33) Mats Theander,..

Fakta

Fotboll, Division 3Assyriska-Tord 2-1 (1-1)1-0 (25) Michel Kamhie, straff, 1-1 (33) Mats Theander, 2-1 (60) Arian Banda.Utvisning: Mathias Wiklöf, Tord (79).

Lila besvikelse
Det tog drygt 25 minuter innan Assyriskas Michel Kamhie satte dit ledningsbollen på straff. IK Tord vaknade dock efter det målet och endast några minuter senare var det kvitterat sedan Mats Theander utnyttjat slarv i hemmaförsvaret.
I den andra halvleken var det återigen Assyriska som häll i taktpinnen och i den 60:e minuten fick Arian Banda på en praktträff i motståndarnas straffområde som betydde 2-1.
– Det är en tilltrasslad situation och det är bara för mig att skjuta in den, säger en ödmjuk Banda.
Efter ledningsmålet hade Assyriska full koll på tillställningen och efter 93 minuter stod det klart att man inkasserar sin fjärde derbyseger av fem möjliga den här säsongen.
efter matchen var det inte lika nöjda miner hos IK Tords tränare Marcus Vaapil.
– Jag är besviken på resultatet och prestationen. Jag tycker inte vi kommer upp i en nivå som man kan förvänta sig i ett derby, säger Vaapil.

"Vi är alla matchhjältar"
I och med segern så går Assyriska upp i serieledning igen, men det kommer bli en kamp ända in i kaklet om förstaplatsen, som innebär direktuppflyttning, och andraplatsen, som innebär kval. För tillfället befinner sig nämligen inte mindre än tre andra lag på samma antal poäng som Assyriska. Och ett lag ligger en poäng bakom.
– Dagens seger var jätteviktigt och om vi fortsätter spela så här ser det bra ut. Det gäller bara att vi fortsätter gå in med samma vilja som vi gjorde i dag, säger Arian Banda som i övrigt inte ville ta åt sig allt för mycket av äran.
– Vi är alla matchhjältar, inte bara jag. Vi spelar som ett lag i dag och därför vinner vi också.