Annons

Landslagsryttaren Angelie von Essen från Bankeryd och fästmannen var på Liverpool Horse Show för att tävla under nyårsafton. Angelie von Essen hade slutat sjua i en 1,45-hoppning på hästen Crush när branden bröt ut i garaget, som ligger precis bredvid tävlingsarenan, Liverpool Echo Arena.

Angelie Von Essen från Sverige på hästen Daniel under Falsterbo horse show, hoppning, Longines Falsterbo Grand Prix.
Foto: Emil Langvad/TT

Bankerydsryttaren fick fly med sina hästar efter att det börjat brinna i ett garage.
Foto: Peter Byrne

Enligt vittnen ska branden snabbt ha spridit sig.
Foto: Peter Byrne

– Någon skrek bara att det brinner i stallarna. Vi hade tur, vi fick ut våra hästar till vår lastbil och kunde köra iväg med dem innan de stängde ner hela området. Men det var fruktansvärt, säger James Davenport till Sportbladet, och berättar att 250 hästar evakuerades.

Bil förstördes

Många av miljonhästarna togs in i själva tävlingsarenan medan flera bara slets med ut på parkeringen och lastades på olika trailers.

Annons

Alla 250 hästar klarade sig, men branden totalförstörde totalt 1 600 bilar och mängder av värdefull utrustning. Angelie von Essen och fästmannens Audi Q7 med alla nyårskläder och övrig packning förstördes och James Davenport fruktar att det även gäller specialsadlarna som kostar 50 000 svenska kronor som de hade med sig. Totalt var utrustningen värd 15 000 pund.