Cirkusmysteriet på länsmuseet är en utställning som bygger på Martin Widmarks och Helena Willis bok ”Cirkusmysteriet”. Det var elever från Torps skola som fick inviga utställningen under fredagsförmiddagen.

En vandringsutställning

– De har fått lösa mysterium och äta popcorn. Det här är en vandringsutställning som visas på länsmuseet fram till den 25 februari innan den går vidare till Gislaved och gummifabriken, berättar Liselotte Munther, enhetschef på länsmuseet.

Hon tror att just ”Cirkusmysteriet” blivit extra populär eftersom boken även gått som julkalender. Utställningen tros locka flera skolklasser, men även övriga besökare är välkomna. Maria Olsson från Habo och hennes dotter Elsa, tre och ett halvt år, hade hittat till utställningen när den öppnade under fredagen.

Annons

– Vi skulle hit på en annan utställning och upptäckte då den här utställningen. Elsa har äldre syskon som har läst böckerna så vi blev nyfikna. Böckerna är så fantastiskt bra skrivna, tycker Maria Olsson, och beskriver cirkusutställningen som något som påminner om Junibacken.

Dottern fastnade direkt i den lekfulla miljön och gick nyfiket runt och lekte med sakerna som fanns.

Bjöds på popcorn

Utställningen tycktes även gå hem bland eleverna i årskurs två på Torps skola.

– Det är kul här. Jag har inte gått på cirkus på riktigt, berättar Olivia Ottosson, som hittat en clownperuk som hon tog på sig.

Senare bjöds besökarna på popcorn av Josefine Ottosson, pedagog på länsmuseet som agerade cirkusdirektör under dagen.

Läser du i appen, klicka här för att se fler bilder!

Olivia Ottosson i årskurs två på Torps skola klädde ut sig till clown när klassen besökte utställningen ”LasseMaja och cirkusmysteriet” på Jönköpings länsmuseum.
Foto: Rebecca Staf